BIHRUKOMET

ŠAMPION PALI MOTORE Mikić ne mijenja stav i viziju – brzo, jako i efektno

Prozivkom koju će obaviti trener Mirko Mikić rukometaši Borca danas počinju pripreme za novu sezonu.

Bez dugogodišnjeg kapitena Đorđa Ćelića koji je završio karijeru i dva vrlo bitna igrača Stefana Miljkovića i Aleksandra Milićevića, ali s trojicom novajlija i momcima priključenim iz kadetske selekcije “crveno-plavi” će pokušati da nastave tamo gdje su stali u maju. A minula sezona bila je mimo svih očekivanja šampionska.

“Vrtić” iz Gospodske prošetao se terenima Premijer lige iako to nije bio primarni cilj u ovo doba prošle godine. Što se tiče trenera Mikića, ni u narednom prvenstvu titula nije prioritet, pošto na raspolaganju ima još mlađi tim nego prošle godine.

– Svima nam je uvijek na umu čiji dres nosimo i kakva je istorija iza Borca. Pobjednički gen duboko je usađen u svima koji osjećaju Borac i to tako mora da bude. Sa druge strane, na okupljanju prošle godine počeli smo novi proces koji ne može da bude okončan u kratkom periodu. Cilj nam je da razvijamo mlade igrače, unaprijedimo njihovu igru i naravno osvojimo što više bodova. Moje ambicije ni sada nisu usko vezane za rezultat nego upravo za razvoj igrača, forsiranje lijepog stila igre, jer ja drugačije ne znam raditi – rekao je Mikić.

U skladu sa razmišljanjima odlučio se da dovede momke koji će se uklopiti u sistem i unaprijediti ga u dogledno vrijeme. Iz Leotara je stigao Nikola Ivanović, dok će se danas na okupljanju pojaviti i mladi crnogorski internacionalci Dragan Jelušić i Novak Bajčeta. Novajlije pokrivaju bekovske pozicije i mogu da odgovore zadacima na obje strane terena što se u potpunosti uklapa u Mikićevu koncepciju. Problem predstavljaju povrede dvojice nosilaca igre iz Marka Lukića i Luke Kneževića.

– Da li smo jači ili slabiji moći ćemo da procijenimo tek poslije nekoliko mjeseci. Posao nam značajno otežava odsustvo Lukića i Kneževića koji su preko noći postali nosioci igre i lideri u svakom smislu. Teško ćemo moći da kompenzujemo njihovo odsustvo, zato moramo da radimo jako i što spremniji dočekamo početak prvenstva. U prvih nekoliko dana odradićemo inicijalna mjerenja i testiranja kako bismo vidjeli da li su momci ispoštovali ono što je trebalo da rade tokom pauze. Poučen iskustvom iz prošle sezone znam da jesu, pa se nadam da su već na nekih 70, 80 odsto spremnosti – naglasio je Mikić.

Na prozivku će doći i povrijeđeni igrači, ali i petorica kadeta koji će proći pripreme s prvim timom, tako da će mladi stručnjak na raspolaganju imati 28 igrača.

Jake provjere

Banjalučani su već dogovorili sve pripremne utakmice, a poslije petnaestak dana rada snage će odmjeriti sa učesnikom Lige šampiona Zagrebom (10. avgust, Banjaluka). Dva dana nakon toga u “Borik” stiže Prokuplje sa kojim će biti odigran dvomeč. Potom će “crveno-plavi” 16. i 17. avgusta gostovati kod Crvene zvezde, da bi od 23. do 28. avgusta učestvovali na TV turniru u Doboju gdje će imati četiri vrlo jake provjere. Prava uvertira za start prvenstva biće završnica Kupa RS koja će 2. i 3. septembra biti održana u Istočnom Sarajevu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button