EVROPAKOŠARKA

PROPAST Italija na surov način prekinula zlatne snove Srbije

Muk u Berlinu, ali i svim gradovima gdje postoje navijači Srbije! Košarkaši Italije prekinuli su košarkašima Srbije zlatne snove nnaszrov način u osmini finala Evropskog prvenstva – 94:86!

Teško je objasniti šta se desilo u Berlinu. “Azuri” su odigrali fantastično drugo poluvrijeme i nadoknadili -14 koliko je Srbija u jednom trenutku imala. Drugu godinu zaredom postali su dželat “orlova” jer su ih i prošlog ljeta šokirali u Beogradu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Svaka čast svima u redovima Italije, ali ono što je Marko Spisu uradio u drugom poluvremenu, odnosno u kratkom intervalu između treće i četvrte dionice dalo je ovoj ekipi krila za (dosad) najveću pobjedu ove generacije na Evrobasketu! Sa šest trojki ukupno, Spisu je izrastao u apsolutno junaka utakmice uz Simonea Fontekija, Akilea Polonaru i Nikola Melija…

Nikola Jokić je najveći deo utakmice igrao sam. Skupio je 32 poena, 14 skokova i tri asistencije, ali to nije previše vrijedilo. Kao ni 16 poena i osam završnih dodavanja Vasilija Micića ili 12 poena Nikole Kalinića, kada su svi drugi podbacili…

Srbija se spotakla na prvoj velikoj prepreci, mreže su se već užarile komentarima, a biće zanimljivo šta će reći akteri kao i Svetislav Pešić.

Italija će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button