OSTALI SPORTOVI

Postavka u Muzeju sporta svjedok tradicije vodenih sportova u Banjaluci

Svi stanovnici Banjaluke i okolnih gradova moći će u narednom periodu da u dvorani “Borik” proputuju kroz istoriju gledajući eksponate pet disciplina koje se decenijama iza nas odvijaju na Vrbasu.

Sedmu postavku u Muzeju sporta pod nazivom “Sportovi na Vrbasu” obogatili su Rafting klub Kanjon, Dajak klub, Ronilači klub Buk, Sportsko ribolovno društvo  “Banjaluka”, a eksponatima su ovjekovječeni i tradicionalni skokovi sa Gradskog mosta.

– Želimo da posjetioci vide što više stvari, ali i da skrenemo pažnju na našu prelijepu rijeku. Izlagači imaju šta da predstave jer su već 100 godina aktivni. Nadam se da će ova postavka biti dobar motiv posjetiocima da se oprobaju u nekoj od ovih discilina na Vrbasu – rekao je direktor JU SC “Borik” Nenad Talić.

Bogatu riznicu medalja, ali i dva organizovana Svjetska prvenstva iza sebe ima Rafting klub “Kanjon” zahvaljujući kojem se o Banjaluci i Srpskoj čulo na svim meridijanima.

Dajak kao autohtona banjalučka vještina sve je popularnija među turistima, a izgrađeno je i pristanište na Vrbasu. Velike zasluge za to idu na račun Andreja Zamole, neprikosnovenog vladara “zelene rijeke”.

– Prikupili smo dosta stvari i detalja o dajak čamcima koji postoje koliko i Banjaluka. Imamo i dijelove koji su stari više od 100 godina, a tu su i fotografije kao svjedok nekih davnih vremena – rekao je Zamolo. (Glas Srpske)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Boerefijn Tech
  2. Povratni ping: morning glory vine seeds
Back to top button