KOŠARKAREGION

“Imamo strašan napadački potencijal, igraću šta god trener kaže”

Košarkaši Crvene zvezde se pripremaju za start nove sezone i novih bitaka na svim frontovima. Promenjeno je dosta toga u timu s Malog Kalemegdana, ali neke stvari su i dalje ostale iste.

Luka Mitrović je praktično sad starosjedilac i iznio je svoje viđenje čitavih priprema, kao i analizu nekih pojačanja.

– Približava se početak nove sezone, dosta toga smo napravili, dosta posla nas očekuje kao i svaku “novu” ekipu, sa dosta novih igrača i s novim trenerom. Još smo u nekoj fazi upoznavanja košarkaškog, naknadno su se priključili reprezentativci Dobrić i Petrušev, kao što je i normalno za ovaj deo priprema, bilo je tu sitnih nekih problema zbog kojih su neki igrači propuštali neke kraće periode. Čekamo Nemanju Nedovića da se u potpunosti oporavi, da se kompletirao i da zdravi i kompletni dočekamo prvi meč – kaže Mitrović.

Crvena zvezda je ovog ljeta promijenila i trenera. Dejan Radonjić je otišao u Panatinaikos, dok je na njegovo mjesto stigao Vlada Jovanović, trener koji i nema iskustva u Evroligi.

– Svaki trener ima svoje zahteve, svoje principe. Tako će biti i sa Vladom, ono što bi trebalo da se nas krasi i što nas je krasilo i što se nadam da će nas krasiti kao i prethodnih sezona to je neka dobra energija, jaka fizička igra naročito u odbrani, a mislim da imamo i te kako napadački potencijal koji još nismo, ali koji treba, da pretvorimo u onaj konkretan kvalitet što se nadam da će se desiti brzo – rekao je Mitrović.

Klub s Malog Kalemegdana je doveo i veliki broj pojačanja, ali to ne brini Mitrovića, koji smatra da tim mora da ima širok roster ukoliko želi da se nameće na svim frontovima.

– Svakako da u ovakvom formatu takmičenja s ovolikim brojem utakmicama je potreban roster, tako da svaki igrač može malo da se rastereti u pojedinim mečevima, jer teško je očekivati od bilo kog igrača da na istom nivou odigra svih 80-90 utakmica, tako da… S te strane će biti lakše pod košem, a imamo i dobru rotaciju na spoljašnjim pozicijama gde će svako u svakom trenutku moći da uskoči i pogura kada to ne bude išlo.

Kreator igre u novoj sezoni biće Džejlen Adams koji je stigao iz Austrlaije, ali koji ima iskustvo igranja i u NBA ligi.

– Nezahvalno je da ja komentarišem bilo kog košarkaša, ali neko ko ima NBA iskustvo i iskustvo igranja u Australiji koja nam možda nije toliko poznata… Beležio je sjajne partije i rezultate. Ima ogroman potencijal. Biće mu potrebno malo vremena, kao i svima nama da individualno i timski izgledamo dobro. Ne treba možda očekivati sjajne partije od njega na početku sezone i u prvih par utakmica, ali to nam nije ni cilj. Već da izgledamo bolje iz utakmice u utakmici i kako vreme bude prolazilo forma bude sve bolja i bolja – ističe Mitrović.

Mitrović je košarkaš koji je minule sezone igrao na poziciji pet, ali i koga su povrede pomalo osakatile da ispuni svoj puni potencijal.

– Šta god bude trebalo. Nije mi strano, nemam problem. Četiri ili pet, ne znači mi puno. Bitno je šta radite na terenu. Neće se moja igra mnogo razlikovati igrao na pozciji četiri ili pet. Ne mogu preko noći da postanem drugi igrač ili da radim nešto što dosad nisam radio. U kojoj god ulozi me trener vidi, daću sve od sebe da svoje kvalitete stavim u službu tima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: over here
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button