KOŠARKANBA

Popovič u svom stilu: Ne kladite se na nas! Šta me motiviše? Plata!

Trener San Antonija Greg Popovič rekao je da mu je glavni cilj u narednom periodu da pomogne igračima Sparsa da napreduju kako bi imali duge i uspješne karijere u NBA.

Sparse su u prethodnom periodu napustili Demar Derozan, Derik Vajt i Dežonte Marej – pa će poslije razilaženja sa bitnim igračima pokušati da stvore novi šampionski tim „od nule“. Legendarni trener svoju 27. sezonu na klupi „Mamuza“ dočekuje sa čak šest novajlija u ekipi i još četiri košarkaša kojima će naredna sezona biti druga ili treća u profesionalnoj karijeri.

– Vjerovatno ne bi trebalo da ovo kažem, ali niko ne bi trebalo da se kladi na nas – nećemo osvojiti prsten ove godine. To se neće desiti – rekao je 73-godišnjak uz osmijeh.

Popovič je ostvario 1.344 pobjeda kao glavni trener, najviše u istoriji NBA lige. Sparsi su sa njim na klupi 22 godine zaredom nastupali u plej-ofu i bili šampioni u pet navrata. Popovič je tri puta dobio nagradu namijenjenu najboljem treneru, dok je Ol-star sastav sa klupe predvodio četiri puta.

– Šta me motiviše? Moja plata – duhovito je završio obraćanje medijima legendarni trener.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button