ODBOJKA

ODBOJKAŠICE SAZNALE RIVALA U ČETVRTFINALU Bošković: Ključna utakmica!

Odbojkašice Srbije saznale su protiv koga će igrati u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, pošto je četvrto mjesto u njihovoj grupi zauzela Poljska.

Domaćin prvenstva već je položio oružje pred djevojkama Danijelea Santarelija koje su u drugoj fazi prvenstva slavile sa maksimalnih 3:0.

Poljska u posljednjem kolu nije uspjela da pobijedi Njemačku sa 3-1 ili ubjedljivije, a sve je bilo jasno kada su Nijemice poslije velike drame i 28:26 u četvrtom setu izjednačile na 2-2. Na kraju je domaćin ostvario Pirovu pobjedu od 3-2.

Međutim, ako se gledaju svi rezultati Srbije, pa i da je favorizovana Amerika “počišćena” sa 3:0, domaće predstavnice su pružile izuzetno pristojan otpor pošto je po setovima bilo 26:24, 25:22, 25:18.

I pored toga jasno je da je Srbija apsolutni favorit za pobjedu četvrtfinalnom meču koji je na programu 11. oktobra u Gljivicama.

– Očekuje nas najvažnija utakmica od početka turnira. Nikada nismo kalkulisali, sledi nam ključna utakmica u nokaut fazi SP, a mi ćemo da se potrudimo da pobedimo – rekla je najbolja odbojkašica Srbije Tijana Bošković.

Zbog bizarnog sistema Svjetskog prvenstva, Srbija će ukoliko pobijedi u polufinalu igrati protiv SAD ili Turske.

U drugom dijelu žrijeba četvrtfinalne parove ćemo saznati u nedjelju. Dalje su sigurno prošli Italija i Brazil, dok Belgija ima šansu da izbaci Japan ili Kinu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button