ODBOJKA

FINALEEEE Odbojkašice preko Amerikanki do borbe za drugo zlato u nizu!

Odbojkašice Srbije su u finalu Svjetskog prvenstva! One su u polufinalnom meču pregazile SAD sa 3:1 (25:21, 25:20, 17:25, 25:23), pa će braniti titulu osvojenu 2018. godine!

Rival u finalu biće im pobjednik duela Italija – Brazil koji je na proggramu sutra.

U prva dva seta Srpkinje su održale čas odbojke velikim rivalkama. Bile su toliko dominantne da Amerikanke nisu mogle da pronađu način da im odgovore. Bjanka Buša, Jovana Stevanović, Brankica Mihajlović i naravno Tijana Bošković pronalazile su rješenje iz gotovo svake situacije, pa je na semaforu stajalo 2:0.

Ipak, Amerikanke se nisu predale pa su u trećem dijelu igre žestoko odgovorile. Već na polovini seta bilo je jasno da je iskliznuo iz ruku djevojaka Danijkelea Santarelija koje kao da su čuvale snagu za četvrti.

A onda su ponovo pokazale da imaju veliko srce i mentalitet pobjednika koji je u ovakvim trenucima od presudne važnosti. Rivalke su pritiskale, uspjele da se vrate iz zaostatka i steknu dva poena prednosti (15:13). Ipak, šampionke su odigrale na najvišem nivou i bez velikih uzbuđenja privele meč kraju. Za 11. Pobjedu u Holandiji, pa zatim u Poljskoj. Ostala je još jedna utakmica…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button