KOŠARKA

Bodiroga izričit o nastupu stranca za Srbiju

Prvi čovjek Evrolige i legendarni košarkaš Dejan Bodiroga još jednom se osvrnuo na dešavanja u srpskoj košarci.

Bodiroga je istakao da su srpski navijači navikli na zlatne medalje, ali i da se nada će Srbija izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine, kao i da mu je žao što u kvalifikacijama neće igrati NBA igrači.

Osvrnuo se i na situacije u vezi sa Milošem Teodosićem i odluku selektora Svetislava Pešića da ga precrta sa spiska reprezentacije.

-Zasmetalo mi je što su stvari otišle van toga. I u prošlosti je bilo nekih stvari na određenim prvenstvima, ali su to stvari koje treba rješavati u kući, na pravi način – rekao je Bodiroga, a prenela Nova.rs.

Bodiroga vjeruje da će Srbija uskoro dočekati i zlatnu medalju.

-Svi mi koji smo pravili reprezentaciju svih ovih godina očekujemo i navijamo da će doći jednom i ta najsjajnija medalja – rekao je on i osvrnuo se na sve češće priče o tome da li je stranac potreban u nacionalnom timu.

-Mi imamo svoj identitet i sve ovo što se stvaralo dugi niz godina. Imamo i naš prepoznatljivi sistem rada, kao i stil, i ne vidim razlog zašto bi Srbija trebalo da ima strance. Neophodno je napraviti neku mrežu, neku bazu, jer bez toga jednostavno neće više biti proizvodnje igrača kao što je bila nekada –  zaključio je Bodiroga.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: unicc shop
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button