ODBOJKA

Brankica Mihajlović pred finale: Spremno i ponosno za Srbiju!

Spremno i ponosno za Srbiju! Ovim riječima je javljanje za banjalučki “Glas Srpske” počela Brankica Mihajlović uoči okršaja sa Brazilom u finalu Svjetskog prvenstva.

Još jedan korak ostao je odbojkašicama Srbije da se drugi put uzastopno okite titulom šampiona planete, a Brčanka ne sumnja da će biti bez greške kao i prethodnih 11. Bitka za tron zakazana je za subotu u 20 časova i sigurno će biti neizvjesna, jer se sudaraju dva tima koji godinama, gotovo deceniju redovno osvajaju medalje na velikim takmičenjima. Favorit zato ne postoji, a ono što može da odluči je vjera u sebe i svoje saigračice.

– Za sada smo sve odradile perfektno. Mislim da niko nije očekivao 11 pobjeda, pa ni mi same, ali smo fenomenalnim pristupom i igrom stigle do novog odličja. Imamo maksimalan respekt za rivala, ali idemo po zlato – naglasila je Mihajlovićeva.

Istorija okršaja sa Brazilkama ne ide baš u prilog Srpkinjama, koje nisu uspjele da savladaju ovog rivala u šest posljednjih odmjeravanja snaga.

– Ne gledam mnogo unazad. Ništa ne bi značilo ni da ovaj meč čekamo sa šest uzastopnih pobjeda protiv njih. Na sreću, imamo mnogo iskustva igranja velikih mečeva, maksimalno smo motivisane i odlučne da na perfektan način završimo prvenstvo – naglasila je sjajni primač servisa Mihajlovićeva.

Već poslije polufinala bilo je jasno da je produžen niz osvajanja medalja na velikim takmičenjima započet 2015. godine. Mnogi su se pribojavali da neće biti tako poslije dvadesetogodišnje ere Zorana Terzića. Ipak, Danijele Santareli je nastavio gdje je tvorac ove generacije stao.

– Ne znam ko je šta mislio i očekivao, ali znam da smo mi uvijek spremne i da ponosno branimo boje Srbije. To je zapisano u našem DNK i zato smo uvijek opasne i u krugu favorita – naglasila je Mihajlovićeva.

Za medalje i uspjehe nikada ne može da bude zaslužan samo pojedinac, ali ono što je u Poljskoj i Holandiji pokazala Tijana Bošković zaslužuje sve pohvale. Samo u posljednja dva meča donijela je svom timu 69 poena.

– Šta više da kažemo o njoj? Igra na nevjerovatnom nivou, mnogo se potrošila, ali sam sigurna da je sačuvala snagu za još jedan meč (smijeh). Ono što me posebno raduje jeste što imamo širinu jer su i mlađe djevojke preuzele odgovornost i daju veliki doprinos. Sazrijevaju uz nas koje smo duže vrijeme tu i uče ono što im nedostaje. Najbitnije je da nikada ne odustaju, što smo vidjeli u prethodnim utakmicama, kada smo se izvlačile iz neugodnih situacija. To kupe od nas, pa zato ne moramo da brinemo za našu odbojku u godinama koje dolaze – zaključila je Mihajlovićeva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: bio ethanol burner
Back to top button