KOŠARKAREGION

Jovanović: Kriv sam, videćemo šta dalje! Mislili smo da će se sami predati!

Trener košarkaša Crvene zvezde Vladimir Jovanović prihvatio je krivicu poslije šokantnog poraza od Zadra u šestom kolu ABA lige (96:98).

– Čestitam Zadru na pobedi, igrali su bez Luke Božića, mi smo definitivno pomislili da će se oni predati. Krenuli smo utakmicu u tom stilu, previše mekano, bez koncentracije, šutirali smo bespotrebno veliki broj šuteva za tri. Nismo imali energiju da trčimo nazad, stalno su nas napadali u leđa. Težak poraz za nas, neočekivani i za dobru analizu i da vidimo kako ćemo i šta ćemo dalje – rekao je Jovanović i dodao:

Trener je kriv za izdanje ovakve ekipe, energiju. To prihvatam na sebe, evidentno je to. Priprema utakmica je takva da smo sinoć odradili tri puta jači trening, nego danas utakmicu. Zašto to tako nije bilo na utakmicu? To je za analizu, to je na meni.

Dalibor Ilić startovao je utakmicu, ali u nastavku meča nije imao mnogo minuta.

– On je dečko koji se vratio iz povrede, dobro je trenirao, ideja je bila da ga vraćamo u takmičarsku formu i da ga uključimo u rotaciju. Kao mladi igrač mora da odigra sa mnogo većom energijom, koncentracijom, on može bolje, ali večeras nije bio. Nije on bio jedini, ostatak ekipe je bio takav. On se uklopio u takvu igru, a mlađi igrači treba da tom velikom energijom zaraze ove starije i iskusnije. Sada je očigledno bilo obrnuto – rekao je.

Jovanović je na kraju zaključio da u ovom porazu nema ništa pozitivno i da je na stručnom štabu i ekipi da se izdigne.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button