BIHRUKOMET

Počinje BEMA liga osnovaca: U drugom izdanju troduplo više učesnika!

Drugo izdanje rukometne BEMA lige za školarce na području Banjaluke počinje sutra i trajaće u narednih mjesec dana. U njoj će učestvovati 14 škola koje su podijeljene u dvije grupe.

Učestvovaće učenici devetog razreda i mlađi, dok će na proljeće na terene i učenici sedmog razreda i mlađi.  

Drugo izdanje ovog takmičenja koje ima za cilj da popularizuje rukomet okupilo je više ekipa, što je prvi dobar znak.

– Zajedno sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta i Ministarstvom prosvjete i kulture i uz naše sponzore organizujemo ovo takmičenje tako da će se rezultati bodovati za Male olimpijske igre. Prošle godine je bilo prijavljeno samo pet škola, ovo je veliki napredak za rukometni sport. Ove godine BEMA liga će se odigrati u dvije starosne kategorije – istakao je direktor Borca Vladimir Branković.

Svim školama učesnicama su neophodna ovakva takmičenja kako bi od prve stepenice imali kvalitetne utakmice, a samim tim i kvalitetno osposobljavanje stručnog kadra u rukometu.

– Fokus cijelog projekta, je okupljanje preko 800 učesnika oko dva zajednička cilja – dobrog druženja, formiranje zdrave ličnosti i učenja/promocije sporta i rukometa. Najveći doprinos rukometne lige vidljiv bi bio upravo u ovim oblastima. Dugoročni strateški cilj jeste da kroz ligu dođemo do veće želje djece za uključenje u sport što će imati za posljedicu stvaranje zdrave nacije koja će baveći se sportom svoje slobodno vrijeme iskoristiti na pravi način. Kroz ligaški sistem i obezbijeđene nagrade, promovišu se novi talenti iz banjalučke regije, koji se međusobno takmiče i uče jedni od drugih, zajedno unapređujući svoju igru. Poseban naglasak, pri tome, je na usađivanjuer plej principa i podsticanju olimpijskog duha među mladima, kako bi oni sutra bili veliki rukometaši, ali i dobri drugari. Rezultatski cilj neće biti primaran, akcenat će biti na edukaciji i insistiranju kod djece na prevazilaženju razlika kroz druženje, a rukomet će biti samo pomoćno sredstvo da dođemo do cilja. Specifični cilj projekta biće afirmacija sporta u Republici Srpskoj i BiH kao načina da se dođe do zdravih ličnosti koje će sutra biti sposobne da budu kreatori I nosioci pozitivnih ideja u društvu – naveli su organizatori u saopštenju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button