KOŠARKAREGION

PUČE BRUKA I UMALO STOTKA Zadar očitao lekciju Zvezdi za zvižduke u “Pioniru”

Košarkaši Zadra napravili su najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu ABA lige, si i posljednjih sezona, jer su u Beogradu savladali aktuelnog šampiona Crvenu zvezdu sa 98:96.

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su Zadrani protiv indisponiranog evroligaša koji nije mogao da odbrani gotov ništa i zasluženo je doživio prvi poraz u regionalnom takmičenju. Koliko su domaći bili nemoćni govore i nerijetki zvižduci malobrojne publike koja je nezadovoljna onim što su momci Vladimira Jovanovića prikazali.

Aktuelni šampion je bio neprepoznatljiv tokom većeg dijela meča, u jednom trenutku imao zaostatak od -19, da bi na kraju uspio da ublaži poraz, ali ne i da ga izbjegne iako je imao šansu za to.

Prišli su pred posljednji minut na pola koša zaostatka, imao je Nedović i šut kasnije za izjednačenje, ali je Lakić na 40 sekundi do kraja pogodio jako težak šut, koji je prelomio susret.

Petrušev je brzo pogodio, ali su gosti u narednom napadu uspjeli da se dokopaju ofanzivnog skoka i potom preko penal završnice ostvare četvrtu pobjedu.

Antonio Jordano i Dario Drežnjak bili su nezaustavljivi. Prvi je postigao 23 poena uz šest trojki, a drugi samo poen manje, dok je Marko Ramljak stao na 20. U Zvezdi je Bentil dao 19, a Vildoza 16 uz 11 asistencija, ali to ne mijenja blijed utisak koji je Zvezda ostavila.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: this article
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button