EVROPAKOŠARKA

Desetkovani Partizan na -29 u Pireju

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpijakosa rezultatom 87:58 u sedmom kolu Evrolige.
Partizan je desetkovan doputovao u Atinu, bez čak šestorice standardnih prvotimaca i ubjedljivo je poražen od favorizovanog Olimpijakosa.
Šut sa distance pravio je najveću razliku. I dok je Partizan promašivao skoro sve što mu je došlo pod ruku, kako otvorene šuteve, tako i one pod pritiskom, tako je domaći sastav sve – ubacivao.

A ključna je bila serija čiji je protagonista bio Janulis Larencakis, koji je ubacio 11 poena za dva minuta na kraju treće četvrtine i zadao konačan udarac crno-bijelima.

Bio je to još jedan veoma tipičan susret Partizana. Napad je donekle funkcionisao, pa je stao, ali sa slabom odbranom, crno-bijeli su držali priključak uprkos skraćenoj rotaciji sve do pred kraj treće četvrtine. Samo devet igrača su gosti imali u protokolu, od čega je osam bilo aktivno uključeno u igru, dok Đorđije Jovanović nije imao ulogu.

Što zbog povreda, što zbog učešća u reprezentativnom ciklusu za Srbiju, Željko Obradović je imao problema da sastavi i organizuje igru svog tima. Upada u oko i da tokom prvog poluvremena nije zatražio niti jedan tajmaut, iako je njegova ekipa dva pukla klizila ka provaliji.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button