OSTALI SPORTOVI

Rutinska pobjeda KKI Vrbas, trofej u rukama Nedićeve

Košarkaški klub invalida Vrbas zabilježio je novu pobjedu u Premijer ligi. Aktuelni šampioni su u meču 3.kola rutinski dobili Una Sanu iz Bihaća 90:58 (21:12,29:16,16:13,24:17).
Utakmicu su nešto bolje počeli gosti koji su poveli 4:0. Nakon toga domaći su preuzeli stvar u svoje ruke i potpuno su kontrolisali igru i rezultat. Koliko su bili dominantni potvrđuje podatak da su kod 14:12 napravili seriju 25:1, te su sredinom druge četvrtine došli do 39:13.
Banjalučani su bili bolji i u nastavku i zasluženo su došli do novog slavlja. Po običaju najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Vlado Švraka koji je ubacio 30 poena, Mufid Čejvan dao je 22, a Ante Štimac 19 poena.

Kod tima iz Bihaća prvo ime bio je Amir Čolić koji je duel završio sa 17 poena, jedan manje dao je Armin Aziraj.
Recimo da je prije početka susreta na parketu dvorane Obilićevo viđena mala svečanost. Za osvojenu osmu uzastopnu titulu predsjednik Saveza košarke u kolicima BiH Alaga Pašić uručio je pehar i sertifikat kapitenu KKI Vrbas Biljani Nedić.

Prvi čovjek Saveza zahvalio se dvojici predsjednika, klubu iz Banjaluke Marinku Umičeviću i iz Bihaća Arminu Aziraju na svemu što su do sada uradili za ova dva sportska kolektiva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button