EVROPAKOŠARKA

IVANOVIĆEVA ZVEZDA DOBILA ASVEL Mitrović i Nedović tvroci nestvarnog preokreta!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Asvel u 8. kolu Evrolige poslije nevjerovatnog preokreta u posljednim minutama meča 71:67.

Dva lica pokazala je Zvezda koju je prvi put sa klupe vodio Duško Ivanović. Fenomelanono prvo u kojem Francuzi nisu mogli da urade bukvalno ništa i koje su završili sa samo 23 ubačena poena naspram 38 “crveno-bijelih”. Nikola Ivanović je bio odličan, sve mu je polazilo za rukom i činilo se da Beograđani idu prema drugoj pobjedi i ohrabrujućem startu iskusnog stručnjaka na klupi.

Ipka, u drugom se sve promijenilo. Zvezdin napad je potpuno stao, a košarkaši Asvela počeli da pogađaju sve što su šutnuli ka košu. Ipak, domaći su se vratili sa -8 u posljednje četiri minute i to poslije isključujuće greške Retina Obasohana, te poenima Nemanje Nedovića izjednačili na 67:67. Sjajan je u tim trenucima bio i Luka Mitrović koji je poenima uz faul praktično i vratio Zvezdu u igru. Poene za vođstvo postigao je Nedović na sedam sekundi do kraja, a onda je Ivanović odlučio da ne brani posljedni napad što se itekako isplatilo jer je Iv Pons promašio oba slobodna bacanja. Sudije su nakon toga dosudile mrtvu loptu, ali je Zvezda i to preživjela, a konačan rezultat sa linij epenala postavio Ognjen Dobrić.

Ovo je druga pobjeda Zvezde u sezoni koja bi mogla da preokrene stvari u korist Beograđana.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button