KOŠARKAREGION

DOMINACIJA Zvezda na krilima Kampaca pregazila Budućnost

Košarkaši Crvene zvezde, granitnom odbanom, u ritmu koji je diktirao Fakundo Kampaco u napadu, pobijedili su Budućnost u Podgorici sa 76:56, pa trenutno imaju skor 13-1, a Budućnost 9-6.

Centralna figura u sastavu Zvezde bio je Fakundo Kampaco. Postigao je 14 poena, uz 12 asistencija i osam ukradenih lopti. Odlično su ga pratili Luka Mitrović sa 22, Ognjen Dobrić sa 18 poena. Kod Budućnosti, Erik Grin je postigao 14, Džej Džej O’Brajen osam, Igor Drobnjak i Tre Bel Hejns po šest poena.

Poslije lijepog dočeka koji je priređen treneru Crvene zvezde Dušku Ivanoviću u dupke punoj dvorani „Morača“, Zvezda je mnogo bolje otvorila utakmicu. Kampaco je sjajno organizovao igru, Budućnost imala mnogo problema u odbrani i napadu, pa je na semaforu pisalo 19:9 za crveno-bele. Vladimir Jovanović je bio primoran da zatraži minut odmora.

Šampion Crne Gore je imao veliku podršku sa tribina, nastojao je da podigne nivo igre, nastojao je da ostane u egalu. Uspeo je u tome, uspeo je da stigne do 16:19, ali je Zvezda vrlo brzo naterala Jovanovića na novi minut odmora jer je na semaforu pisalo 25:17. Do kraja prvog poluvremena, ponovo je dirigentsku palicu uzeo Kampaco, Zvezda je odigrala granitnu odbranu, pa je imala suficit od 12 poena – 37:25.

Fakundo Kampaco je uz šest poena imao osam skokova i četiri ukradene lopte, većinu asistencija je u poene pretvorio Luka Mitrović – 17, dok je Ognjen Dobrić postigao osam. Kod Budućnosti koja je imala ogromnih problema da pronađe pukotinu u sjajnoj defanzivnoj postavci Zvezde, bolji od ostalih, bili su Erik Grin sa pet, odnosno Igor Drobnjak i Džej Džej O’Brajen sa po četiri poena.

U nastavku meča, Budućnost je nastojala da stigne do egala, ali odbrana Crvene zvezde je i dalje bila na gratinom nivou, napad je funkcionisao veoma dobro, izabranici Duška Ivanovića su stekli kapital od 18 poena – 45:27. U tom momentu, a na osnovu svega viđenog, bilo je jasno da ekipi Budućnosti treba čudo da stigne do preokreta i pobede. Čuda se u sportu dešavaju, u tome je i čar sporta, ali ne i ovoga puta. Zvezda je stigla do dragocene pobede kada je reč o borbi za pol poziciju u ABA ligi.

Vremena za odmor nema kada su košarkaši Budućnosti i Zvezde u pitanju. Budućnost u narednoj rundi Evrokupa na svom parketu igra protiv Šljonska iz Poljske, dok Zvezdu u narednoj rundi Evrolige očekuje gostovanje ekipi Žalgirisa. Pomenute mečeve koji su na programu 18. i 19. januara, kao i sve ostale utakmice Evrolige i Evrokupa možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button