KOŠARKANBA

MVP Jokić se vratio tripl-dablom i trojkom za pobjedu VIDEO

Nikola Jokić vratio se na parket poslije kraće pauze i odmah zabilježio tripl-dabl te pogodio trojku u posljednjoj sekundi za pobedu Denvera!

Srpski centar postigao je 17 poena (8/11 iz igre) uz 14 asistencija i 10 skokova za 119:116 protiv Orlando Medžika.

Jokić je promašivao samo za tri poena protiv Medžika, ali je pogodio kada je bilo najpotrebnije, na 116:116 0,2 sekundi prije kraja, riješivši loš napad Denvera “step-bek” šutom preko ruke Franca Vagnera.

Jokić je za 20 minuta stigao na tri skoka od tripl-dabla, koja je “skupio” u završnici neizvjesnog meča sa Medžikom za 88. TD u karijeri.

Nagetsi su ispustili +15 s početka treće četvrtine, dozvolivši Orlandu da preokrene na 101:100, nakon čega je uslijedila igra koš za koš do posljednje sekunde.

Nakon što je Markel Fulc pogodio oba penala za 116:116 na 14,2 sekunde prije kraja, Nagetsi su krenuli u posljednji napad.

Bezidejni Džamal Marej predao je loptu Jokiću u nezgodnoj poziciji na vrhu reketa, a Srbin je pod pritiskom isteka vremena uradio jedino što je mogao.

Zakoračio je unazad iza linije za tri poena i brzim izbačajem pogodio trojku za delirijum na tribinama.

– Bio je dobar osećaj jer smo dobili utakmicu – rekao je Jokić.

Jokić nije bio najefikasniji igrač Denvera, Nagetse je predvodio Aron Gordon sa 25 poena uz 8 skokova i 5 asistencija.

Efikasniji od srpskog junaka bio je i Marej sa 18 poena (3/10 trojke) i 7 asistencija, ali Kanađanin nije znao šta da radi sa loptom u posljednjem napadu.

Odličan je bio i Majkl Porter koji je meč završio sa 16 poena, dok su po 12 dodali Kantevijus Koldvel-Poup i Brus Braun.

Medžik je “nosio” Fulc sa 20 poena, 7 skokova i 6 asistencija, 19 je dodao Vagner, 18 je ubacio Paolo Bankero, a 17 Bol Bol.

Denver je lider Zapada sa 30-13, dok je Orlando 13. na Istoku sa 16-28.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button