EVROPAKOŠARKA

PUT ZA MUNDOBASKET Pešić se oslanja na moćan tandem

Pred košarkašima Srbije su odlučujući mečevi u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo.

“Orlovi” će u petak, 24. februara igrati protiv Grčke u Atini, a potom i u ponedjeljak, 27. februara protiv Velike Britanije u Hali “Aleksandar Nikolić”.

Srbija ima učinak 5-3 u Grupi I posljednje runde kvalifikacija, dvije pobede više od Turske i Belgije.

Pešićev izbor: Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Dušan Beslać, Nemanja Dangubić, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Nikola Đurišić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Marko Jeremić, Stefan Jović, Vasilije Micić, Dušan Miletić, Nikola Milutinov, Luka Mitrović, Nemanja Nedović, Marko Pecarski, Filip Petrušev, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Uroš Trifunović i Aleksa Uskoković.

Naš tim je na trećoj, posljednjoj poziciji koja vodi na Mundobasket, a za “ovjeru” tog plasmana potrebna joj je bar jedna pobjeda u posljednja dva meča.

Selektor Svetislav Pešić je izabrao 24 igrača na koja će da računa u ta dva meča, a među njima su najbolji igrači Crvene zvezde i neki od najboljih pojedinaca u Evropi.

Vasilije Micić i Nikola Milutinov će svakako biti okosnica ovog tima.

Plej Anadolu Efesa je dvostruku uzastopni MVP Fajnal-fora Evrolige, a ove sezone prosječno bilježi 16,8 poena uz 5,8 asistencija i 3,3 skokova.

Milutinova, nažalost, ove sezone ne možemo da gledamo u Evroligi, ali je u sjajnoj formi u VTB ligi gde prosječno bilježi 13,2 poena uz 9 skokova i 1,6 asistencija po utakmici.

Osim njih dvojice, Pešić će sigurno očekivati veliki doprinos šutera Nemanje Nedovića i Danila Anđušića, potom krila poput povratnika u selekciju Filipa Petruševa, a važnu ulogu imaće i specijalisti za defanzivu, poput otkrovenja sezone iz Partizana Uroša Trifunovića.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: bonanza178 login
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button