KOŠARKAREGION

VAŽAN TRIJUMF Igokea na krilima publike do prvog slavlja u 2023. godini

Košarkaši Igokee prekinuli su niz od deset poraza i upisali vrlo važan trijumf u ABA ligi.

Aleksandrovčani su 21. kolu savladali FMP sa 77:70 i stigli do šestog trijumfa, zlata vrijednog u borbi za opstanak.

Inače, ovo je prva pobjeda na Jadranu za Vladimira Jovanovića, a došla je baš protiv tima na čijoj klupi se afirmisao. Domaći su odigrali sa mnogo više energije, dosta borbenije nego prethodnih mečeva i rezultat nije izostao.

Važnost meča prepoznala je i publika koja je dobro popunila tribine dvorane u Laktašima, te bila podrška domaćim momcima koji su pobjegli iz najopasnije zone. Ovaj trend započet je još od prvog kola, pa se može reći da Aleksandrovčani polako ali sigurno imaju sve veći vjetar u leđa kada igraju kod kuće. Sve više je i istinskih ljubitelja košarke koji iz kola u kolo dolaze da gledaju najkvalitetnije igrače u regionu.

Ipak, nisu Igosi lako došli do trijumfa iako se u jednom trenutku činilo da hoće. Vodili su domaći sa 12 poena prednosti na početku posljednje četvrtine, ali su gosti na tri minute do kraja stigli na -5. Ipak, Igokea je sačuvala prednos i slavila prvi put u ABA ligi ove godine!

Brajant Kroford predvodio je strijelce sa 19 poena, Nikola Tanasković dao je 14, a Stefan Đorđević 12. U redovima „pantera“ Čarls Mur ubacio je 17, a Aleksa Stepanović 13.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: bio ethanol burner
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button