KOŠARKA

NIKO OSIM DONČIĆA Jokić predvodi listu zvijezda koje neće igrati na Mundobasketu

Mundobasket počinje za manje od 10 dana, a ovaj put na takmičenju koje se organizuje u tri azijske zemlje nećemo vidjeti neke od najboljih košarkaša današnjice.

Iako je ovo trebalo da bude najveća košarkaška smotra ove godine, povrede, otkazi, mentalno zdravlje i fizička opterećenost, obaveze prema NBA ligi i ovog ljeta krojili su rostere mnogih reprezentacija.

Basketnews napravio spisak igrača bez kojih će proteći SP u Japanu, Indoneziji i na Filipina, koje traje do 25. avgusta do 10. septembra.

Na čelu te liste nalazi se srpski košarkaš Nikola Jokić, koji je poslije osvajanja šampionskog prstena u NBA lige, odlučio da ne bude u sastavu ekipe Svetislava Pešića.

Novi plejmejker Oklahome Vasilije Micić takođe se nije odazvao reprezentativnim obavezama, pošto će nakon sezone u Efesu ovo ljeto iskorstiti za pripremu pred svoj debitantski nastup u NBA ligi.

SP će proći i bez još šestorice srpskih košarkaša Nemanje Nedovića, Alekseja Pokuševskog, Nemanje Bjelice, Bobana Marjanovića, Nikole Kalinića i Vladimira Lučića.

Zvijezda Milvokija Janis Adetokumbo zbog oporavaka poslije operacije koljena neće biti u mogućnosti da pomogne timu Dimitrisa Itudisa, a u reprezentaciji Grčke neće biti ni Nika Kalatesa, Tajlera Dorsija i Kostasa Slukasa.

Francuska će na SP igrati bez prvog pika sa ovogodišnjeg drafta, jer je Viktor Vembanjama odlučio da ovo ljeto iskoriti za pripremu za ruki sezonu u najjačoj ligi na svijetu. Frenk Nilikina, Rodrig Bobua i Kilijan Hejs takođe neće obući dres “trikolora”.

Vijest da će Riki Rubio propustiti SP zbog brige o mentalnom zdravlju šokirala je košarkaški svijet, pa jedan od najboljih plejmejkera neće moći da pomogne Špancima u odbrani svjetskog trona.

Neće “crvena furija” računati ni na Lorenca Brauna, dok je u reprezentaciji Letonije u posljednjem krugu zbog povrede otpao Kristaps Porzingis.

Domantas Sabonis neće braniti boje Litvanije, Danilo Galinari, Niko Manion i Darijus Tompson nisu među košarkašima Italije.

Slovenija predvođena Lukom Dončićem, ovaj put neće imati pomoć Gorana Dragića i Vlatka Čančara.

Australija će nastupiti bez Bena Simonsa, Japan bez Ruija Hačimure, a Hose Alvarado nije na raspolaganju Portoriku.

Aktuelni šampion NBA lige sa Deneverom Džamal Marej neće braniti čast Kanade na predstojećem Mundobasktu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button