KOŠARKA

MEČ ZA ZLATO Srbija razbila Kanadu i izborila finale Mundobasketa

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je senzacionalan uspjeh! Izabranici Svetislava Pešića plasirali su se u finale Svjetskog prvenstva i obezbijedili makar srebrnu medalju!!! “Orlovi” su u petak u “MOA areni” u Manili rezutlatom 95:86 pobijedili Kanadu i boriće se za status najbolje reprezentacije svijeta.

Još jednu blistavu predstavu timske košarke publici su ponudili srpski reprezenativci i potpuno zasluženo savladali kanadski tim sastavljen od brojnih NBA zvijezda. Svaki srpski igrač koji je nastupio u petak u prestonici Filipina dao je značajan doprinos pobjedi i dao razlog za radost njihovom povređenom timskom kolegi Boriši Simaniću.

Košarkaši Srbije su po deveti put u istoriji otišli u finale i u nedjelju od 14 časova i 40 minuta će moći da po rekordni šesti put postanu prvaci planete.

Sjedinjene Američke Države i Srbija imaju po 5 titula FIBA šampiona svijeta, a upravo se reprezentativci SAD bore protiv Nemačke za finale i duel sa Srbijom.

Nijedna reprezentacija nema toliko finala kao Srbija, a SAD će moći da se izjednači sa “Orlovima” sa devetim finalom u istoriji.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button