KOŠARKA

PRVA IZJAVA BORIŠE SIMANIĆA: Pet dana nisam znao za sebe

Košarkaš Srbije Boriša Simanić govorio je prvi put poslije svih dešavanja na Svjetskom prvenstvu u Manili.

Simanić je u jednom duelu sa košarkašem Južnog Sudana dobio udarac, a nakon komplikacija imao je dvije operacije, a nakon posljednje intervencije odstranjen mu je bubreg.

– Odlično sam stvarno! U početku je bilo baš nezgodno. Iz dana u dan je sve bolje. Počeo sam i da hodam i da jedem, tako da se nadam ubrzanom oporavku – rekao je Simanić za Prvi program Radio Beograda.

Objasnio je kako je izgledala komunikacija sa timom i kada se desio prvi kontakt nakon buđenja iz anestezije.

– Pošto sam imao dve operacije, praktično pet dana nisam znao za sebe. Nisam imao ni telefon. Kada sam prvom prilikom uspeo fizički da dođem do mobilnog, poslao sam im poruku i to ih je stvarno mnogo moralno podiglo. I meni su značile te njihove pobede, tako da smo se na taj način međusobno dopunjavali. Pratio sam ih preko mobilne aplikacije – uz osmeh je rekao krilni centar reprezentacije Srbije.

Govorio je i o potencijalnom povrataku na teren.

– Za sada ne znam mnogo. Naravno, moguće je da opet zaigram. Znam samo da tri meseca ne smem ništa da radim. Posle toga treba da se bubreg… (duboki uzdah, pa nastavlja)… Očekuju me analize pod fizičkim naporom i onda ćemo sve znati posle toga – zaključio je Boriša Simanić.

Košarkaši Srbije na Mundobaksetu su osvojili srebro, a u utorak uveče imali su doček na čuvenom balkonu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button