KOŠARKAREGION

Pešić najavio kada će se povući sa čela košarkaške reprezentacije Srbije

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, prema pisanju sportskih portala u Srbiji, odlazi sa čela nacionalnog tima nakon Olimpijskih igara u Parizu, a koje će biti održane u ljeto 2024. godine.

Kako prenose srpski mediji, Pešić je najavio povlačenje sa selektorske pozicije, a eventualna medalja na Olimpijadi u prestonici Francuske mogla bi da bude kruna njegove prebogate trenerske karijere.

Pešić je nakon povratka na kormilo košarkaške reprezentacije, vodio Srbiju do srebrne medalje na nedavno završenom Mundobasketu u Filipinima, Indoneziji i Japanu, što je kako je više puta ponovio, nevjerovatan uspjeh, s obzirom na sve okolnosti i povrede koje su pratile nacionalni tim počevši od kvalifikacija za planetarnu smotru, do samom prvenstva.

Legendarni Kari je još prije prvenstva poručivao da je osnovni cilj plasman na OI u Parizu, što je na kraju, na opšte oduševljenje i uspio.

Prethodno je doživio neuspjeh na Evropskom prvenstvu, gdje je poražen u osmini finala protiv Italije.

Takođe, prije početka Svjetskog košarkaškog prvenstva, Srbiji nisu davane pretjerano velike šanse za medalju, pa se već tada govorilo da bi Pešić mogao dobiti otkaz u slučaju lošeg rezultata, dok bi ostanak na selektorskoj poziciji jedino garantovala medalja ili plasman na OI.

Spekulacije o njegovom nasljedniku, pominju se već određeno vrijeme, a između ostalih, mediji su prenosili imena poput Dejana Milojevića i Saše Obradovića.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button