ATPTENIS

“Đoković i Alkaras se praktično ubijaju svaki put kad igraju”

Novinar Sajmon Kembers, autor knjige “Efekat Rodžera Federera”, bio je učesnik diskusije sa Karol Bušar i Marion Bartoli.

Tema je bila rivalstvo i konkretno tenzije na terenu kada svoj meč igraju Novak Đoković i Karlos Alkaras.

Svo troje su došli do istog zaključka – u ovom trenutku Đoković je u blagoj prednosti.

– Kada govorimo o sadašnjosti, ako se sastanu recimo sutra, Novak ima blagu prednost, ali mislim da to može da se mijenja svake nedjelje. Vidjeli smo kako se njihovi stilovi uklapaju jedan u drugi i kako praktično ubijaju jedan drugog na terenu svaki put kad igraju – rekao je Kembers i dodao:

– To je sjajno za vidjeti. Novak ima prednost, ali neveliku.

Prednost Đokoviću je dala i Bartoli.

– Mislim da moramo da uđemo dublje u analizu i kada pogledamo sezonu, postoji jedan koji je osvojio tri Grend slema i drugi koji je osvojio jedan Grend slem, to je tako jednostavno. Jedan je igrao četiri Grend slem finala, drugi je igrao jedno. Moramo da sagledamo širu sliku i da vidimo kakvi su tokom cijele sezone. Kako stvari stoje, Novak radi bolji posao – rekla je Bartoli i dodala:

– To ne znači da se stvari neće promijeniti. Očigledno je da je Novak pri kraju karijere, a ne na početku. Ali ta mentalna snaga i sposobnost da se oporavi. Mislim da mnogi ljudi ne mogu da se pretvaraju da imaju istu mentalnu snagu kao on.

U međuvremenu, Novak je započeo 393. nedjelju na vrhu ATP liste i nalazi se pred podvigom koji nikome nije uspio – da 400 ponedeljaka dočeka na prvom mjestu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button