EVROPAKOŠARKAREGION

DOUŽER O NAVIJAČIMA PARTIZANA: Jokić je oduvijek želio da igra za ovakvu publiku

Novi košarkaš Partizana Pi-Džej Doužer oduševljen je navijačima beogradskog kluba.

Američki plejmejker je ovog ljeta odlučio da NBA zamijeni Evropom, gdje će mu prvi klub biti upravo crno-beli.

U SAD je igrao i za Denver gdje mu je saigrač bio Nikola Jokić, a dvostruki MVP je itekako umio da nahvali pristalice Partizana.

– Pričao sam sa Panterom više puta prije nego što sam donio odluku, mnogo puta. Nikola Jokić, bio mi je saigrač. Rekao je ‘oduševićeš se‘. Rekao mi je da je oduvijek želio da igra za ovakav tip publike. To su najbolji navijači na svijetu. Ne samo u košarci, nego na svijetu. Tačka – rekao je Doužer u intervjuu za “Sportklub”.

Njegovu karijeru u najjačoj ligi svijeta je okončala povreda ligamenta kolena.

– Bio sam očajan. Mislio sam da sam konačno uspio u NBA. Nekako sam počeo da pravim ime, pokazao sam igrač za rotaciju i igrač koji treba timu koji hoće da osvoji titulu. Mislim da sam tada u tom trenutku karijere bio očajan, ali iverovao sam Bogu i nadao sam se najboljem. Viera u Boga i jak osnov. Da imaš dobar krug oko sebe. Moja porodica mi je uv9iek bila oslonac, bilo da sam sjajan ili da sam u padu. Imam najbolji sistem podrške koji mogu da tražim. Viera u Boga i ljudi oko mene su bili ključ da prođem kroz sve to – zaključio je Doužer.

On je već stigao da se predstavi u novom timu na zvaničnim mečevima. Na sva tri meča u ABA Superkupu je postizao po 11 poena, ali to nije bilo dovoljno da se izbjegne poraz u finalu protiv Studentskog centra.

Riječ je o igraču koji u karijeri ima odigran 121 NBA meč sa prosjekom od 16,3 minuta po utakmici uz prosjek šuta od 40 odsto – 30,7 odsto za tri poena i tek 67,3 odsto sa linije slobodnih bacanja.

Takođe je imao 2,7 skokova i 1,6 asistencija po utakmici, a najbolje je igrao za Denver u sezoni 2020/21 kada je beležio 7,7 poena uz 3,6 skokova po utakmici.

Prošle sezone je odigrao samo 16 utakmica za Sakramento Kingse sa prosjekom od 1,4 poena uz 0,9 skokova, 0,6 asistencija i 0,4 ukradenih po meču. Bivši je student univerziteta Južna Karolina, a na NBA draftu nije bio izabran.

Pored Denvera, igrao je još i za Oklahoma Siti Tandere, Boston Seltikse i Sakramento Kingse. U razvojnoj ligi je bio član Oklahoma Siti Blua, Mejn Red Kloza, Vindi Siti Bulsa i Ajova Vulvsa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button