ATPTENIS

MAGIČNA GRANICA Đokoviću ostalo još 7 nedjelja do suludog rekorda, Alkaras želi da ga ugrozi

Novak Đoković započeo je 393. nedjelju na vrhu ATP liste. Fali mu još samo sedam nedjelja da dođe do magičnog broja 400. Da li će uspjeti? Ili će na kraju sezone, ipak, predati tron Karlosu Alkarasu? Naredna dva mjeseca donijeće nam odgovor.

Ispisuje Novak Đoković iz sedmice u sedmicu istoriju. Danas, 2. oktobra, započeo je 393. nedjelju na vrhu ATP liste. Podsjećamo, niko nije ni blizu bio brojke od 400 nedjelja na tronu ATP liste, prvi pratilac Rodžer Federer sakupio je 310 nedjelja kao prvi pratilac.

On ima 11.545 bodova, izgubio je 250 bodova, dok njegov prvi takmac za vrh ATP liste, Karlos Alkaras ima trenutno 8.625 bodova, pošto je 90 bodova dodao uz pobjedu nad Lorencom Musetijem u Pekingu. Turnir u Kini je još u toku, Karlos će skupljati bodove i želi strpljivo da se približi Đoković, piše Sportal.

I Srbin i Španac su odmarali prošle sedmice, do Pekinga, kada se aktirivao Karlos. Nole će pauzu nastaviti do kraja oktobra kada ga čeka prvi turnir poslije osvajanja US Opena. Igraće na mastersu u Parizu koji počinje 30. oktobra. Novak je istakao da mu je do kraja 2023. prioritet osvajanje Dejvis kupa, pa će poslije mastersa u Parizu, igrati još samo na završnom Mastersu u Torinu, i na kraju, u Malagi, gdje će sa reprezentacijom Srbije pokušati da osvoji Salataru.

Sa druge strane, Karlos Alkaras će do kraja godine igrati na pet turnira – Peking, Šangaj, Bazel, Pariz i Torino.

Borba za prvo mjesto na listi biće uzbudljiva, ali Novaku, kao što je to već rekao, nije prioritet.

Đoković u ovom trenutku ima 3.260 bodova prednosti u odnosu na Alkarasa, ali u narednom periodu brani čak 2.850, dok Španac ne brani ništa. Nole će uskoro izgubiti poene zarađene prošle godine u Astani i Tel Avivu – 750 poena – dok će u Bersiju braniti 600 bodova, a u Torinu 1.500.

Sa druge strane, Alkaras je u dosta povoljnijoj situaciji, jer nema šta da brani jer prošle sezone nije igrao posle osvajanja US Opena zbog povrede.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button