KOŠARKANBA

DENVER PREGAZIO OKLAHOMU Jokić radio šta je htio, Micić i Pokuševski za zaborav VIDEO

U duelu neporaženih timova u novoj NBA sezoni, Denver Nagetsi su ubedljivo savladali Oklahoma Siti Tandere rezultatom 128:95.

Bio je ovo susret srpskih košarkaša i potencijalnih reprezentativaca na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Nikola Jokić sa jedne strane bio je briljantan, naspram, Vasilija Micića i Alekseja Pokuševskog, koji se nisu preterano iskazali ove večeri kao rezervisti.

Jokić je meč završio sa 28 poena, 14 skokova i pet asistencija, a iz igre je izašao poslednji put minut pre kraja treće četvrtine.

Uz njega je sjajan bio Majkl Porter junior sa 20 poena i devet uhvaćenih lopti, a Denver su još predvodili Džamal Marej sa 19 poena i osam asistencija, te Pejton Votson sa 17 i Kristijan Braun sa 13 pogodaka.

U ekipi Oklahome Čet Holmgren je imao 19 poena, Džejlen Vilijams 13, a Tre Man 12 i Lu Dort 10.

Najbolji igrač Šaj Gildridž-Aleksander je meč završio samo sa sedam poena i šutem iz igre 2/16, a u jednom trenutku imao je 0/9.

Meč u “Pejkom centru” bio je od samog početka “jednosmerna ulica”, naravno, zahvaljujući Nikoli Jokiću.

On je već u prvom minutu upisao četiri laka poena preko Četa Holmgrena koji sa svojom konstitucijom nije imao nikakvu šansu protiv srpskog centra.

Tada je najavio da će maksimalno eksploatisati lake poene u reketu i to smo gledali čitave večeri.

Jokić nije uopšte forsirao, već je ubacivao loptu u koš na polaganju kao da oko sebe nema nikoga, što dovoljno govori o njegovoj dominaciji.

Na kraju prvog poluvremena je majstorski poentirao i stigao do svog 22. poena, a u trećoj deonici je dodao još šest i potom sam odšetao na klupu. Kao da je rekao “dosta od mene ove večeri”.

Oklahoma nije imala praktično nikakvu šansu tokom celog meča, a “krivac” za to je pomenuti ŠGA sa katastrofalnim šutem, iako je u prva dva susreta u sezoni imao 60 odsto ih igre.

Zbog toga su u poslednjoj deonici šansu dobili rezervisti, a među njima i Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski.

Ipak, nisu se proslavili, pa je Micić meč završio sa dva poena (polaganje) i tri asistencije, a Pokuševski je ubacio jedno od dva slobodna bacanja i to je bilo sve od Srba u Oklahomi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button