KOŠARKANBA

TRIPL-DABL ZA POLA SATA Istorijski trenutak za Jokića i NBA

Košarkaši Denvera savladali su Bruklin Netse 124:101 u još jednoj utakmici koju je obeležio srpski centar Nikola Jokić.

Jokić je upisao 115. tripl-dabl u karijeri i deseti ove sezone, i tako postao jedini igrač u istoriji NBA koji je u sedam uzastopnih sezona upisao dvocifren broj tripl-dabl ostvarenja.

Jokić je za 30 minuta u igri zabeležio 26 poena, 15 skokova i 10 asistencija i vodio Denver do treće uzastopne pobede, 17. u aktuelnoj sezoni.

Bio je ovo deseti trijumf aktuelnih šampiona u 11. utakmici u Koloradu.

“Hej, sa Nikolom je život lakši”, rekao je posle meča trener Nagetsa Majk Meloun.

“On je tako dobar igrač – 26 poena, 15 skokova, 10 asistencija, sa tolikom lakoćim i efikasnošću sve rai. Ali ono što me najviše raduje kod njega je njegova odbrana. Želeo sam da bude agresivan. Želim da bude na tom nivou, da ometa protivnike, i mislim da je večeras postavio standarde večeras”, pun je utisaka Melouna o Nikolinoj igri.

I sam Jokić je bio ponosan na sjajno obavljen defanzivni posao čitave ekipe.

“Naša odbrana je bila sjajna, mislim da nam je ona donela pobedu, dobro je kada se pobedi na taj način”, zadovoljan je Somborac.

Netsi su se izrazito mučili u šutu spolja, ubacili su tek 8 od 30 šuteva za tri poena što je posledica upravo čvrste odbrane Denvera.

Džamal Marej se vratio u tim posle meča pauze, utakmicu je završio sa 16 poena, dok je Pejton Votson imao 18.

Što se same utakmice tiče i njenog toka, bila je ovo jedna od lakših pobeda Denvera ove sezone.

Već na poluvremenu razlika je bila dvocifrena, 52:39, i inače bilo je to defanzivno najbolje poluvreme Nagetsa sa najmanje primljenih poena. Nastavak je doneo još bolju partiju Jokića i družine.

Rezultat početkom poslednje deonice bio je 90:67, sredinom tog perioda 103:78 i Meloun je veći deo četvrtog perioda igrao sa rezervistima.

Kod gostiju bolji od ostalih bio je Spenser Dinvidi sa 18 poena.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button