ODBOJKA

Teško stanje u OK Borac: Pozajmljuju novac da bi igrali utakmice

Odbojkaški klub Borac nalazi se u vrlo teškoj finansijskoj situaciji, a ukoliko se nešto u skorijem periodu ne promijeni na bolje, moguće je čak da će biti prinuđeni da obustave rad.

Podvukao je ovo predsjednik Banjalučana Aleksandar Dakić koji je vrlo tužan što se ovo desilo, naročito u jeku sezone u kojoj su imali i veće ambicije nego prethodnih. Zato su na krilima obećanja pred početak sezone formirali respektabilnu ekipu, jaču nego minulih prvenstava i nadali se iskoraku prema samom vrhu Premijer lige. Međutim, sponzori koji su i dalje na papiru nisu ispoštovali svoje obaveze, a pomoć institucija je nedovoljna za zacrtane ciljeve. Jedini priliv koji su imali u prethodna četiri mjeseca bio je od Ministarstva porodice, omladine i sporta, a od tog novca plaćena je kotizacija za takmičenje u eliti.

– Ostali smo bez generalnog sponzora koji nas je obavijestio da više ne može da izdvaja novac, a uz to i budžet u Gradu Banjaluka je tek usvojen, pa koliko čujemo, nećemo dobiti ništa što nam je odobreno još bar mjesec dana. Prethodnih godina novac iz gradske kase smo dobijali u januaru, što nam je i te kako značilo da sezonu privedemo kraju. Bukvalno je sve krenulo kako ne treba i biće veliki uspjeh ukoliko odigramo prvenstvo do kraja – rekao je Dakić.

Cjelokupna situacija je još tužnija ako se zna da odbojka i konkretno ovaj klub nemaju megalomanske zahtjeve. Dakić konkretno vodi žensku selekciju, a “dopunski” posao vikendom mu je da vozi ekipe na gostovanja. Igrači igraju za stipendiju ili bez nadoknade, a sada im i te minimalne zarade kasne četiri mjeseca. Dakić ističe da je bio prinuđen da u posljednja tri mjeseca pozajmljuje novac kako bi organizovali utakmice i odlaske na gostovanja.

– Satjerani smo uza zid. Otkako smo u klubu situacija nije bila lošija, Nismo navikli da ikome budemo dužni, to nije način na koji funkcionišemo, pa smo blizu odluke da dignemo ruke od svega. Ukoliko klub prestane da postoji biće to velika šteta, jer imamo dva seniorska reprezentativca i trenera u stručnom štabu reprezentacije BiH, te sjajne mlađe kategorije. Svi redom su izborili završnice prvenstava Republike Srpske, a ženska selekcija je na domak plasmana u Prvu ligu. To pokazuje kako radimo i dokle smo stigli, ali ovako jednostavno ne možemo dalje – podvukao je Dakić.

Jedan od iskusnijih prvotimaca Miloš Popović tvrdi da momci i dalje imaju motiv da naprave dobar rezultat na parketu.

– U plej-of krećemo sa šestog mjesta. Igramo protiv sarajevske Bosne i mislim da imamo šansu da prođemo među četiri ekipe. Čak možemo i do finala. Jedini smo tim koji je neprikosnovenoj Mladosti otkinuo dva seta, dobili smo bar jednom sve ostale najjače ekipe i borićemo se do kraja ukoliko naravno uopšte budemo igrali zbog svih problema – rekao je Popović.

Termini u 22 časa

Velike probleme Banjalučani imaju i kada je “redovno stanje”, jer tri od pet sedmičnih termina za treninge imaju u 22 časa.

– Dosta naših članova su zaposleni i porodični ljudi, pa možete da zamislite koliko problema im zadaju kasni treninzi. Ipak, sve smo nekako usklađivali i gurali naprijed do kraja prošle godine nadajući se da ćemo nastaviti našim putem koji je sve samo nije lagan – naglasio je Dakić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button