OSTALI SPORTOVI

SAMIT SRPSKE OMLADINE Davidović: Šampioni iz Srpske pod zastavom Srbije su naš ponos

Ministar porodice, omladine i sporta Sonja Davidović prisustvovala je Samitu srpske omladine i studenata Balkana pod nazivom „Sinergija kao ključ uspjeha“ i kao panelista  učestvovala na trećem panelu pod nazivom “Uloga sporta u jačanju kolektivnog duha i umrežavanju mladih Srba iz regiona – značaj sportskih manifestacija“.

Ministar  Davidović je rekla da ministarstva sporta i omladine Srbije i Republike Srpske imaju odličnu saradnju i kao primjer za to je navela činjenicu da mnogi sportisti iz RS nastupaju pod zastavom Srbije. Ona kaže da to čini ponosnim sve ljude u Republici Srpskoj, i da sport ima ogromnu ulogu u povezivanju mladih.

– Republika Srpska se trudi da sportistima stvori uslove da mogu na adekvatan način da se bave sportom, čime doprinosimo da oni ostanu u zemlji – rekla je Davidovićeva.

Ona je naglasila da su sportisti najbolja poveznica, ambasadori koji na najbolji način predstavljaju sve ono što jesmo i ponosni smo što sportisti poput Tijane Bošković, Brankice Mihajlović, Nemanje Majdova, Saše Čađo koji potiču iz Republike Srpske nose dres Srbije i osvajaju medalje na najznačajnijim sportskim takmičenjima. Kada se oni pojave na sportskom terenu nestaju sve granice i nema jačeg i izraženijeg kolektivnog duha od onog koji sportisti grade.

– To i motiviše i inspiriše i to je poruka koju odavde treba da pošaljemo da sportisti brišu granice, povezuju, ujedinjuju i motivišu mlade ljude – zaključila je Davidovićeva.

Darko Udovičić, pomoćnik ministra za sport u Ministarstvu omladine i sporta, je na to rekao da smo svi jedan tim, bilo da smo iz Srbije ili Srpske.

– Ministar Vanja Udovičić je više puta bio u Republici Srpskoj i donirao je opremu školama. Želimo da pomognemo da se školski sport razvije u Republici Srpskoj isto kao i u Srbiji – rekao je Udovičić, i istakao važnost sportskog turizma.

Davor Štefanek, predsjednik Sportskog saveza Srbije, istakao je da mu je uvijek lijepo kada vidi da ljudi u regionu navijaju za njega. On je naglasio da mi imamo pobjednički duh i da se bez saradnje u regionu ne mogu ostvarivati sportski uspjesi.

Milica Vukašinović Vesić iz Antidoping agencije Republike Srbije je istakla da Srbija trenutno radi na obučavanju i obrazovanju osoblja iz mnogih zemalja koje nemaju dovoljno znanja o antidoping kontroli.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: HoyleCohen
Back to top button