KOŠARKANBA

Adetokumbo: Mogao sam da odem u “supertim”, izabrao sam teži put

Janis Adetokumbo konačno je krunisao svoju impresivnu NBA karijeru titulom.

Predvodio je Milvoki Bakse do preokreta nad Finiks Sansima za 4-2 u seriji i prvu titulu poslije pola vijeka.

Janis je dominirao u šestom meču sa 50 poena, uz impresivnih 17/19 sa linije za slobodna bacanja, što je fantastičan procenat za igrača koji je u plej-ofu šutirao samo 55,6% sa penala.

– Ljudi su mi govorili da ne znam da pogodim slobodna bacanja, a ja sam ih večeras pogađao. I ja sam je*eni šampion! – rekao je Adetokumbo.

Prije malo više od pola godine bila je neizvjesna sudbina Adetokumba u Milvokiju, ali je on ostao vijeran Baksima i produžio ugovor.

– Hvala Milvokiju što je vjerovao u mene. Mojim saigračima koji su igrali snažno svaku utakmicu. Želio sam da uradim ovo u ovom gradu, sa ovim momcima. Srećan sam što sam uspio u tome.

Poslije prošle sezone se spekulisalo da će otići u neki “veći” tim poput Lejkersa ili Voriorsa.

– Nisam htio da odem. Bilo je posla koji je trebalo da se završi. U ‘mjehuru’ prošle godine nije bilo pravde, iako dajem veliko poštovanje Majamiju koji nas je izbacio. Ali, ovo je moj grad, grad koji je vjerovao u mene i u sve nas i drago mi je što smo uspjeli. Mogao sam da odem u supertim, da odradim svoj dio i postanem šampion. Ali ja sam izabrao teži put.

On je u Bakse stigao 2013. kao 15. pik na draftu, a te godine je u svoju drugu NBA sezonu ulazio Kris Midlton, koga je Milvoki doveo u trejdu iz Detroita.

– Uspeli smo, Kris, zar ne? – rekao je Janis i zagrlio Midltona.

– Srećan sam, čovječe. Samo on zna koliko me gurao da budem sjajan. Gurao me svakog dana i srećan sam što sam igrao svaki minut sa ovim momkom. Svi momci su super, ali Kris je poseban. Zajedno smo osam godina i srećan sam što sam uspio da uradim ovo sa njim i Milvokijem i kažem da ćemo to uraditi opet.

Prošle sezone Kostas Adetokumbo je postao šampion sa Los Anđeles Lejkersima, a sada sva tri brata Adetokumbo (član Baksa je i Tanasis).

– Mnogi su me zezali prošle godine kad je Kostas osvojio titulu i bilo je malo čudno za ručkom jer je imao prsten prije mene, ali sada ga imamo svi i srećan sam – rekao je Janis nakon što je urliknuo od sreće.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button