OSTALI SPORTOVI

LUDA NOĆ Bogdanovićeva i basketaši kreću po zlato, Nole igra uz kafu

Subota je zvanično prvi dan takmičenja od otvara Olimpijskih igara u Tokiju, a po našem vremenu, predstojeće noći i sutra rano ujutru na borilišta će dosta srpski sportista.
Najveći adut prvog dana je tekvondoistkinja Tijana Bogdanović, ali krenimo redom.
Prva će na stazu i to na vodi Jovana Arsić, sat i po iza ponoći po našem vremenu, a za njom nešto kasnije dvojac bez kormilaca Miloš Vasić – Martin Mačković, od kojih se mnogo očekuje (3.20).
Takođe, i strijelci će u pola 2 da pucaju, počevši od Andree Arsović i Sanje Vukašinović u disciplini vazdušna puška, dok će njihov kolega Damir Mikec u zoru da gađa iz vazdušnog pištolja (šest sati).
Stonoteniseri Pete Žolt i Dimitrije Levajac su zakazali termin u dva sata, a sat kasnije po zlato kreće Bogdanovićeva (kategorija do 48kg).
Ona je na prošlim Igrama osvojila srebro, ali sada napada najsjajnije odličje.
Oko četiri sata će džudiskinja Milica Nikolić (do 48kg), koja takođe ima visoke ambicije, a pola sata iza nje će basketaši na teren.
Ekipa u sastavu Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov i Mihailo Vasić, sa izmjenama Markom Savićem i Stefanom Kojićem, stigla je u Japan da se okiti zlatnom medaljom i vidjećemo hoće li to uspjeti.

Dušan Domović Bulut i saigrači kreću po medalju


Tu su i nade iz tenisa – Miomir Kecmanović (igra u sedam sati protiv Kamila Majšaka), Nina Stojanović (protiv Nao Hibino u 4.00) i Ivana Jorović sa Aleksnrom Krunić (dubl oko 10 sati protiv Džaksuan Jang – Jifran Ksu).


Novak Đoković neće na teren prije 8:30 časova, a prvi rival mu je Ugo Delijen.
Na kraju i plivači će u bazen oko podneva – Anja Crevar na 400 metara mješovito i Čaba Silađi na 100 metara prsno.
Oni koji sunjedv dočekali Igre, kao i oni koji ne mogu da spavaju imaće šta da rade noćas, kao i svake naredne četiri do 8. avgusta.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button