OSTALI SPORTOVI

Zatvorene OI: Zbogom Tokio, dobar dan Pariz

Svečanom ceremonijom zatvaranja poslije 16 dana takmičenja završavaju se 32. Olimpijske igre u Tokiju.

Predstavnici svih 206 zemalja učesnica, sa nacionalnim zastavama u rukama, ušli su na stadion i formirali krug na centru. Zlatna karatistkinja Jovana Preković nosila je zastavu Srbije i predvodila srpsku delegaciju na ceremoniji zatvaranja.

Poslije odlaganja od godinu dana, zbog pandemije koronavirusa, Igre su uprkos restriktivnim mjerama i bez publike, uspješno završene, a za medalje u različitim sportovima nadmetalo se više od 11.000 sportistista iz celog sveta.

Osim sportista, svečanosti su prisustvovali i predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah, japanski Car Naruhito i drugi zvaničnici.

Olimpijski tim Srbije sa Igara u Tokiju vraća se sa devet osvojenih medalja – tri zlate, jednom srebnom i pet bronzanih, čime je odboren dosadašnji rekord od osam sa prethodnih OI u Rio de Žaneiru.

Sa bilansom medalja 3-1-5, Srbija je zauzela 28. mjesto, a najuspješniji su sportisti SAD sa 39 zlatnih, 41 srebrnom i 33 bronzane medalje, slijedi Kina (38-32-18), dok je domaćin Japan završio kao treći sa bilansom 27-14-17.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button