BIHRUKOMET

MLADOST SE NE ŠALI Trkulja, Stojisavljević i Božić za napad na vrh

Sa tri provjerena igrača Goranom Trkuljom, Markom Stojisavljevićem i Danijelom Božićem rukometaši Mladosti počeli su pripreme za Prvu ligu Republike Srpske.

Banjalučani su minule sezone završili na trećem mjestu tabele, a sudeći prema potezima tokom pauze u novo prvenstvo ući će mnogo jači. Trkulja je do skora bio rukometaš Borac m:tela, a iza sebe ima bogato internacionalno iskustvo i sigurno još može mnogo da pomogne, naročito u odbrani što je snažnom pivotu bila uža specijalnost kroz karijeru.

Stojisavljević je takođe karijeru počeo u Borcu, minulu sezonu proveo u Maglaju, a nastupao je za Prijedor, Slaviju, Bosnu, Krajinu, te austrijski Trofajah. Igra na poziciji srednjeg beka.

I Božić ima dosta minuta na premijerligaškim parketima jer je nastupao za Derventu i Slaviju, a u Mladost je došao iz šampionskog tima Jedinstva 2015 koje je odustalo od nastupa u Premijer ligi zbog nedostatka finansijskih sredstava.

– Sigurnmo da sa njima trojicom imamo neuporedivo iskusniji i jači tim, te dužu klupu u odnosu na minulo prvenstvo. Odlični su momci, veliki profesionalci pa će sigurno pomoći i ostalim rukometašima. Počeli smo pripreme 2. avgusta, iako smo prethodno, da tako kažem, obavili pretpripreme u trajanju od dvije sedmice. Zadovoljan sam kako do sada sve ide i vjerujem da ćemo spremni dočekati početak lige – rekao je trener Mladosti Beni Škrga.

U skladu sa sastavom, ambicije su nešto više nego do sada.

– Mislim da imamo tim za jednu od prve dvije pozicije i ne krijemo da se želimo umiješati u brobu za sam vrh. Igrački imamo taj kapacitet – rekao je Škrga.

Prvu pripremnu utakmicu Mladost će odigrati sa Kozarom iz Kozarske Dubice oko 20. avgusta, a potom će snage odmjeriti i sa Derventom, pa će učestvovati na turniru u Kozarskoj Dubici.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button