RUKOMET

Rukometaši Leotara u sezonu ulaze sa nešto višim ambicijama nego ranije: Tri pojačanja za zlatnu sredinu

Rukometaši Leotara odradili su prve dvije sedmice rada na pripremama za predstojeću sezonu, pa je sada pravo vrijeme za početak serije kontrolnih utakmica.

Trebinjci u novu sezonu ulaze sa istim ambicijama kao i prošle godine, tačnije sa željom da izbore mjesto u sredini tabele, a uporedo traju i pripreme za proslavu 65. godišnjice kluba.

– Prošao je onaj najteži deo rada koji niko od igrača ne voli, i sada su na red došle kontrolne utakmice. Već u četvrtak putujemo u Bugojno, gde ćemo sa domaćom Iskrom odigrati prijateljski meč, a onda nas očekuje svečarski vikend. Leotar obeležava šest i po decenija rada, očekujemo veliki broj gostiju i biće to dvodnevni praznik u Trebinju – pojasnio je Tavrić.

Prema njegovim riječima, sve aktivnosti u gradu na Trebišnjici biće posvećene Rukometnom klubu Leotar.

– Biće prikazan i kratki film o klubu, a biće odigrano i nekoliko revijalnih utakmica. Uz nas, biće tu i Konjuh iz Živinica, a tražimo još jednog učesnika – pojasnio je Tavrić.

Što se tiče igračkog kadra, Leotar je pojačao bekovsku liniju sa tri kvalitetna rukometaša.

– Tu su sa nama Vladan Arizanović, koji je stigao iz niškog Železničara, Nenad Todorović, dojučerašnji igrač Proletera, te Dušan Babić iz Bileće. Sva trojica igraju na bekovskim pozicijama i imaće dosta prilike da se i pokažu i dokažu u dresu Leotara – rekao je Tavrić.

U Trebinju su ponosni na činjenicu da su zadržali tim iz prošle sezone, a jedini problem im pravi povreda najboljeg strijelca Vladimira Tomića.

– On je povredio preponu i morao je na operativni zahvat. Sve je proteklo bez problema, Vladimir je trenutno na posebnom režimu rada i nadamo se da bi nam se već za desetak dana mogao priključiti – prenio je Tavrić.

Kada je u pitanju predstojeće izdanje Premijer lige, u Leotaru ističu da i tu imaju visoke ambicije, mada ne one najviše, šampionske.

– Verujem da imamo dovoljno snage i kvaliteta da u narednom prvenstvu napravimo iskorak u odnosu na prošlu sezonu, koju smo završili na desetom mestu. Mada, činjenica je da će ovogodišnja liga biti veoma komplikovana i teška. Dosta ekipa se pojačalo, svi su po kvalitetu prilično izjednačeni i niko sa nekom sigurnošću ne može da kaže bilo šta u vezi sa konačnim plasmanom. Bilo kako bilo, pokušaćemo da napravimo što bolji rezultat i da, kao i prošle godine, budemo u sredini tabele – zaključio Tavrić.

Želimo Kup RS

Trebinjski premijerligaš učestvovaće 4. i 5. septembra na završnom turniru za pobjednika Kupa Republike Srpske koji će se održati u Gradišci, a trener Tavrić ne krije da njegov tim ima visoke ambicije.

– Da ne mislimo da možemo osvojiti ovaj trofej, odustali bismo od učešća. Ovako, idemo u Gradišku sa najvišim ambicijama i nadamo se da imamo šansu da se radujemo. Istina, nismo favoriti, ali ne pobeđuje uvek onaj najbolji – naglasio je trener Leotara.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 다시보기
Back to top button