KOŠARKAREGION

“Želeli smo Partizan sa 12 srpskih igrača, ali to je nemoguće”

Sportski direktor KK Partizan Zoran Savić govorio je o planovima tog kluba u predstojećoj sezoni.

Željko Obradović je u ponedjeljak izvršio prozivku, a svoje mišljenje o aktuelnoj situaciji sa javnošću je podijelio i Savić.

– Kako je završena prošla sezona, bila je ideja da promenimo dosta igrača. Samim dolaskom Željka bila je ideja da napravimo tim sa 12 srpskih igrača, ali to je bilo nemoguće. Posle nekih razgovora sa igračima, vidiš da postoji njihova odbojnost dolasku u zemlju. Da li je to zbog očekivanja, pritiska ‘Zvezda – Partizan’, ne znamo to još – rekao je Savić.

Savić kaže da su promjene bile neizbiježne.

– Sigurno da je lakše da dovodiš igrača kada igraš Evroligu. Zvezda ima gotovu ekipu, koja već igra dosta dugo zajedno, tu ubaciš dva-tri igrača i to lakše funkcioniše. Mi možemo da promenimo osam do deset igrača, što ne znam da je neko promenio u sezoni. Sam dolazak Željka bio je podsticaj da napravimo ekipu da pokušamo da dignemo te rezultate odmah i da dovodimo i mlađe igrače koji mogu da budu budućnost, a i da iskoristimo naše igrače iz mlađeg pogona. Zato smo počeli nedelju dana ranije, da Željko vidi mlade igrače, mlade strance, da vidimo ko može da pomogne i u pripremama i u budućnosti – dodao je on.

Kako je raditi sa Željkom?

– Sa takvim ljudima je lako raditi. Radio je ovde, potekao je odave, zna šta je Srbija i odakle je otišao u svet. Osvojio je ovde sa malim budžetom, kao i sa Huventudom, onda je otišao u Real. Ovo mu je možda najgori tim u zadnjih 20 godina. Željko se jako dobro adaptira na nastalu situaciju, samim tim gledamo i dosta mladih igrača koji bi mogli da mogu da nam pomognu u toku sezone i u budućim godinama. Željko zna gde je došao, prošao je toliko velikih klubova i dobrih organizacija, da pokušavamo da deo tih stvari primenimo i u Srbiji.

Biće još novih košarkaša.

– Ne znamo još. Minimalno dva, možda i tri igrača. Videćemo kada sve sagledamo. Ne žurimo još. Ne znam da je neko rekao u avgustu da ima loš tim. Svi imaju super timove, a videćemo kada krene sezona. Najbitnije je da budemo zadovoljni kada sezona bude privedena kraju – zaključio je Savić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button