OSTALI SPORTOVI

NOVA POSTAVKA U MUZEJU SPORTA Borac, to je ljubav moja

Muzej sporta četvrti je put u manje od godinu dana od svog otvaranja priredio postavku koja će na radost ljubiteljima sporta ali i FK Borac biti interesantna i zanimljiva svim generacijama.

Borac je 4. jula obilježio 95. godina postojanja u godini koja je od izuzetnog značaja za njih po sportskim uspjesima koji će ostati zabilježeni u istoriji “crveno-plavih”.

Postavka nosi naziv “Borac to je ljubav moja” i biće otvorena narednih dana, a pripremana je oko dva i po mjeseca dok su u realizaciji učestvovali kolekcionari Borčevih suvenira, bivši igrači kao i sam klub koji je ustupio sve trofeje, značajne dresove te mnogobrojne rekvizite.

Na izložbi će se naći zanimljivi detalji iz bogate istorije kluba među kojima je najstariji trofej Borca još iz 1928, osvojen u Sarajevu dvije godine nakon osnivanja kluba. “Crveno-plavi” se u svojoj istoriji diče sa još dva bisera Kupom maršala Tita i Mitropa kupom dok će pehar prvaka BiH ove godine biti donesen na otvaranje nove Muzejske postavke. Svoje mjesto u Muzeju dobili su i navijači kluba “lešinari”, a novina je i memorijalni korner posvećen preminulim Borčevcima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: togelonline88
Back to top button