ODBOJKA

Terzić nije zadovoljan “Ovako se gubi Evropsko prvenstvo”

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić nije bio zadovoljan poslije treće pobjede na Evropskom prvenstvu.

Srbija je poslije BiH i Francuske, lako savladala i Belgiju sa 3-0 (25:21, 25:21, 25:21).

Ipak, selektor Terzić nije bio zadovoljan igrom Srbije.

– Slavili smo kao i protiv Francuske, ali sam tad bio zaista zadovoljan prikazanom igrom. Ovako se gubi Evropsko prvenstvo. Ispadali smo iz ritma i gubili koncentraciju. Bili smo previše opušteni, nadam se da će se dozvati pameti na vreme. Mislim da se nismo previše oslanjali na Tijanin kvalitet, već kad drugo ne ide, onda smo morali preko nje. Nije to čak ni bio osnovni problem jer smo u prvom napadu bili dobri – kaže Terzić i nastavlja:

– Kad ovakav prvi napad imamo, možemo svakog da pobedimo. Na naš servis nismo igrali dobro, one su imale dobar prijem i radile su šta su htele. Blok i odbrana nisu funkcionisali. Azerbejdžan je možda i najslabija ekipa u grupi. Došle su sa ekipom koju niko ne zna, slabo igraju, dok protiv Rusije, ako ovako budemo igrali, nemamo šta da tražimo. Mlade su, kvalitetne i perspektivne. Te igračice su željne uspeha i apsurdno je što će Rusija imati veću želju da nas pobedi nego mi njih – rekao je Terzić.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button