KOŠARKA

Čović: Budžet Zvezde manji od Partizanovog

Predsjednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović kaže da je zbog korona udara klub prinuđen da ima manji budžet, te rekao da je bruto budžet kluba 5,1 milion evra.

Podsjetimo, juče je predsjednik Partizana Ostoja Mijailović otkrio da je budžet crno-bijelih 6 miliona evra.

– Naš bruto budžet je 5 miliona i 100 hiljda evra, a to nije samo za naknade igrača, već i za menadžersku proviziju, plaćanje stanova i kola igračima. Tu spadaju i ugovori o radu i ugovor o naknadi i svi su određeni određenim poreskim ugovorima.

– Tačno je da dugujemo 30 miliona dinara za PDV i to je zbog korona udara. Sve te priče oko dugovanja su netačne jer je njima pridotat dug bivše Zvezde koja su rešena UPPR-om – istakao je Čović i dodao:

– Čeka nas još jedna teška sezona. Prošle godine smo planirali 250.000 evra budžet za putovanja, a potrošili smo 750.000 evra. Planisrali smo od karata preko milion evra, na kraju smo imali 50.000 evra. Kad se sve sabere deficit od prošle sezone je oko 3 miliona evra. Uzeli smo sve što može da se uzme, tri trofeja. Ukupno, od kada je ovo rukovodstvo Zvezde tu, uzeli smo 17 trofeja, ne računajući mlađe selekcije – objasnio je Čović.

On je takođe najavio da će vakcinisani navijači imati i popust za kupovinu sezonskih karata.

– Vakcinisani će imati značajne popuste kako za sezonske, tako i za dnevne karte. Što se tiče utakmica, od 17 utakmica Evriolige sedam igramo u Areni, a sedam u Pioniru, dok su tri utakmice otvorene i videćemo šta će biti jer se preklapaju sa planiranim koncertima Ane Bekute, Bore Čorbe i Zorice Brunclik. Nadam se da ćemo naći da uskladimo vreme da pomerimo termine kod Evrolige i da nađemo zajednički jezik. Jer verujem da su i oni zvezdaški orjentisani – objasnio je predsednik Zvezde.

Na kraju je rekao da će do polovine septembra odlučiti da li ostaje na čelu Zvezde.

– Odluku o tome će doneti zdravstveno stanje, odnosno lekari. Nisam još u toj formi da mogu da vodim klub. Ja nisam onaj koji će samo da priča o nečemu, već mora da radi. Negde do sredine septembra ću doneti odluku oko kandidature, ali klub svakako funkcioniše odlično – dodao je Čović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
Back to top button