KOŠARKA

OMAŽ ŠAMPIONIMA Partizanovi dresovi po uzoru na one iz sezone 1991/92-

Košarkaši Partizana pedvođeni novim trenerom Željkom Obradovićem, igraće u novoj sezoni u novim dresovima koji će na sebi imati simbole koji podsjećaju na šampionsku 1991/92. godinu.

Te godine crno-bijeli su sa Željkom Obradovićem 16. aprila postali prvaci Evrope u Istanbulu, a uz to su osvojili Kup i prvenstvo Jugoslavije.

Ove godine povratak trofejnog trenera Željka Obradovića, označava novi zaokret i novi krug crno-belih, pa je ideja bila da se asocira na tu sezonu.

To bi trebalo da bude omaž Željku i generaciji koja je bila prvak Evrope 1992. godine, a upravo je ovo sezona 2021/22. u kojoj se proslavlja 30 godina najvećeg uspjeha kluba.

Međutim, iako se pričalo da će biti retro dresovi, to se nije desilo, ali su postavljeni određeni simboli koji podsjećaju na tu 1991/92. sezonu. Kao što je grb Partizana koji je bio tada jedini put u skroz crnoj varijanti.

– To je bila teška godina zbog sankcija pa je tadašnji direktor kluba Dragan Todorić nabavio dresove u Solunu ali nije bilo moguće odstampati grb u koloru pa je bio skroz crne boje.

Na novim dresovima takav isti grb iz 1992. će biti na bijeloj varijanti dok će na crnoj varijanti dresa biti zlatni grb Partizana. Takođe, na dnu dresa će biti slika trofeja iz Istanbula – naveo je portparol kluba Ivan Ivković na promociji.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button