OSTALI SPORTOVI

O’Saliven iskren „Vilijams, Higins i ja smo sad veterani kao Federer i Nadal“ VIDEO

Slavni engleski igrač snukera Roni O'Saliven tokom karijere često je izražavao nezadovoljstvo formatom takmičenja u ovom sportu, a 2018. godine je zagovarao ideju da najbolji igrači formiraju sopstvenu ligu, ali je od toga kasnije odusta.

Govoreći za britanski Jurosport šestostruki svjetski prvak je izjavio da misli kako je moderni snuker postao „otrovan“.

O’Saliven je eliminisan u prvom kolu kvalifikacija za Otvoreno prvenstvo njemačke, kada ga je 60. igrač svijeta Hosein Vafei deklasirao i slavio 5-0 u frejmovima. On se priprema za Otvoreno prvenstvo Engleske, koje će početi prvog novembra.

– Rekao bih da sada postoje dvije grupe u vrhu svjetskog snukera. Prvu čine Mark Selbi, Džad Tramp i možda Nil Robertson – moglo bi se reći da su oni trojica najboljih igrača na svijetu trenutno. Van toga bih stavio Marka Vilijamsa, Džona Higinsa i sebe, prije svega zbog godina. Godine su bitne, kada sada osvojim turnir, ili makar dam sve od sebe na nekom turniru, poslije su mi potrebna tri dana da se oporavim. Kada ste stariji nemate više istu moć koncentracije. U sličnoj smo situaciji u kojoj su trenutno Rodžer Federer i Rafael Nadal u svjetskom tenisu. I na 70 odsto svog maksimuma i dalje smo dovoljno dobri da bismo bili konkurentni – izjavio je 45-godišnji Roni O’Saliven.

– Moram da budem iskren, emotivno sam se ‘otkačio’ od snukera prije jedno deset godina. Učinio sam da ovaj sport radi za mene. Ranije sam imao ideje kako da unapredimo Tur, ako da bude bolje za sve igrače. Međutim, nikada nisam dobio podršku, ni igrača ni rukovodstva i onda sam shvatio da se to što ja želim nikada neće dogoditi. Nije bilo jedinstva među nama, tako da sam se emocionalno udaljio od ovog sporta – rekao je Englez.

Roni O’Saliven (45) nastupa kao profesionalac od 1992. godine, a osvojio je 37 rangirnih turnira od tada i mnogi ga smatraju jednim od najvećih igrača svih vremena.

(Sport klub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: Allergan Botox
  2. Povratni ping: Institutional Repository
Back to top button