ODBOJKA

Finale Kupa Srpske u odbojci – dueli Banjaluke i Brčkog

Banjaluka će predstojećeg vikenda biti centar odbojke Republike Srpske. Naime, UOK BL Volej i grad na Vrbasu domaćini su finalnog dvomeča Kupa Srpske za odbojkašice i odbojkaše. U subotu od 17.00 časova u dvorani Borik igra se žensko finale najmasovnijeg takmičenja Republike Srpske između BL Voleja i Bimal Jedinstva iz Brčkog.

– Možda je malo teško da priznam, ali siguran sam da će se odbojka preseliti u Banjaluku. Kup je specifično takmičenje u kojem nema popravnog, ako želite da budete pobjednici morate da pobijediti sve. Mi smo, do finalne utakmice, pobijedili sve utakmice, sada nas čeka jedna teška utakmica u kojoj bi mnogi rekli da je Bimal Jedinstvo favorit u svakom pogledu. Međutim, rekao sam da je ovo specifično takmičenje, mislim da je ovdje bitna priprema utakmice, bitno je kakav će biti voljni momenat, koliko će emocije biti prisutne. Mi smo se pripremali upravo za ovu utakmicu, podredili smo na treninzima sve susretu sa Jedinstvom. Imamo problema sa igračkim kadrom, Jovana Kovačević se povrijedila u duelu sa Mladosti u Zagrebu, Sanja Vojnić takođe ima probelma, one se oporavljaju, nastupaće u meču protiv Jedinstva i nadam se da će dati svoj potpuni doprinos. Ne možemo i niko ne može garantovati pobedu unaprijed i odrediti ko će biti osvajač Kupa. Po meni će ovo biti zaista neizvjestan meč i mislim da su šasne 50:50, rekao je trener BL Voleja Đorđe Milošević.

Nakon dama na teren će u subotu i muškarci. Od 20.00 časova u muškom finalu Kupa Republike Srpske igraju Borac i brčanska Mladost.

– Ove sezone smo se pojačali na poziciji tehničara i to nam daje rezultate, treninzi su ozbiljniji, kvalitetno radimo. Idemo iz utakmice u utakmicu i sada je na redu finale Kupa BiH. Imamo dva dana da se pripremimo, Mladost je igrala u Poljskoj, biće umorni za ovo finale, imamo dobru šansu i ako uđemo u meč kao i do sada što smo ulazili mislim da možemo da napravimo iznenađenje. Momci to zaslužuju svojim radom, favorit je Mladost, spremaćemo se i mislim da bismo mogli da iznenadimo u finalu, optimista je trener Borca Mišo Marjanović.

Kažimo i to da će odbojkašice BL Voleja i odbojkaši Borca danas od 16.30 časova pozvati sugrađane i dijeliti flajere na Trgu Krajine u Banjaluci, a potom će se preseliti u Tropik market.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button