BIHRUKOMET

GRAČIĆ ZA SNM Operacija je prošla odlično, biću jak, znam šta me čeka

Desni bek Borca Amar Gračić uspješno je operisan danas u Zagrebu, što je prvi korak na dugom putu oporvaka koji ga čeka.

Zahvat je uradio doktor Miroslav Hašpl u specijalnoj bolnici Akromion, a mladi rukometaš za SNM kaže da je sve proteklo u najboljem redu.

Momak iz Maglaja koji je najmlađi prvotimac “crveno-plavi” doživio je tešku povredu u Visokom, a nažalost i od ranije zna proceduru oporavka pošto mu se isti peh – kidanje ligamenata koljena, desio prije tri godine.

– Operacija je prosla super, doktor je zadovoljan i sada je sve na meni, mojoj predanosti i radu. Dobijam puno podrske sa dosta strana i to mi mnogo znači u ovom trenutku.Veoma sam zahvalan sto se toliko ljudi brine za mene. S obzirom da sam već ovo prošao 2018. godine već otprilike znam kakva je procedura oporavka – naglasio je Gračić.

Iako je praktično na početku karijere zadesila ga je takva sudbina da mora biti psihički jak kako bi nastavio gdje je ove vrlo uspješne sezone stao.

– Najbitnije je da ostanem sabran, a to vjerujem da hoću. Svjestan sam da treba dosta strpljenja i predanog rada da nastavim započeto, a najviše mi je žao što ne mogu da pomognem ekipi i što je povreda takva kakva jeste, ali šta je tu je – rekao je Gračić.

Posebno se zahvalio saigračima i stručnom štabu.

– Saigračima bih se prvo zahvalio kao i kompletnom stručnom štabu, što me konstantno zovu i brinu se, to mi trenutno najviše znači. Mnogo sam ponosan na ekipu i na njihove uspjehe i drago mi je što sam dio njih, a i oni mene, vjerujem da će dokazati da 1. mjesto nije nikakva slučajnost – zaključio je Gračić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button