BIHKOŠARKA

KK Ušće: Premijer liga je obaveza, a četvrtfinale Kupa Republike Srpske zadovoljstvo!

Košarkašice banjalučkog Ušća jesenji su šampioni Prve lige Republike Srpske. Ekipa Borisa Blagojevića do “polovine” pehara došla je sa maksimalnim učinkom. Svi rivali pobjeđeni su sa minimum 22 poena razlike.

– Djevojke su odradile vrhunski posao. Mi smo u prelaznom roku doveli pet, šest sjajnih igračica, čime smo nadgradili postojeći sastav i vjerujem da ćemo u drugom dijelu sezone ispuniti naš cilj, a to je svkako plasman u Premijer ligu, optimista je Blagojević.

Ušće je izborilo plasman u četvrtfinale Kupa Republike Srpske. Rival za plasman među četiri najbolje ekipe u najmasovnijem takmičenju Srpske je najteži mogući, Orlovi.

– Gledajte, Orlovi jesu favorit, ali mi ćemo dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti za šta će to biti dovoljno, rekla je Sara Raičević jedan od najboljih igrača Ušća i dodala:

– Atmosfera u ekipi je odlična. Podrška smo jedna drugoj. Mlade igračice se zanimaju za dosta stvari, pitaju, a mi iskusnije smo otvorene maksimalno prema njima i tu smo za sve šta ih zanima, jasna je Raičevićeva.

Trener Ušća, Boris Blagojević smatra da bi privreda trebala više da stane iza manjih klubova.

– Privreda se slabo uključuje u sport. Velike kompanije finansiraju dva, tri velika kluba koji su u najvišem rangu. Nadam se da će i manji klubovi dobiti podršku privrede. Mislim i da će naš plasman u Premijer ligu dodatno privući sponzore, vjeruje Blagojević.

Ušće je jedna od “najzdravijih” košarkaških priča u Banjaluci i u Republici Srpskoj.

– Svim ovim mlađim djevojčicama od 10, 11 godina preporučujem da dođu u Ušće, jer je to jedna sjajna sredina u šta sam se lično uvjerila, a promijenila sam dosta klubova i stvarno ovdje se najbolje radi i najbolja je atmosfera. Sve pohvale, ističe Raičevićeva.

Boris Blagojević ističe da je pored same Sare Raičević, Ušće u košarku vratilo veliki broj mladih igračica.

– Gro djevojaka koje su već treću godinu sa nama su prije dolaska u Ušće napustile košarku iz raznih razloga, brojnih razočarenja. Sa svima njima sam prvo pričao, one sve “žive” košarku, vole košarku. Bilo bi šteta da je ne igraju i onda sam im rekao ajde da probamo da vidimo možete li još i stvarno smo napravili jedan lijep mozaik, koji bi u slijedećoj godini trebao biti krunisan plasmanom u elitu, zaključio je Blagojević.

Utakmica četvrtfinala Kupa Republike Srpske između Ušća i Orlova trebala bi se igrati u dvorani Obilićevo 23. decembra, sa početkom u 20 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: turner's outdoorsman
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button