ODBOJKA

OK Glasinac obilježio 25 godina postojanja i rada

Uz prigodno druženje, Odbojkaški klub Glasinac iz Sokoca obilježio je mali jubilej – 25 godina od osnivanja, okupivši sve odbojkašice i trenere koji su prošli kroz ovaj klub.

Uz podsjećanje kako je sve počelo, trener Glasinca Marko Obrenović sa ponosom je istakao da su djevojke u timu provele najljepše godine mladosti, da su sve one dobri đaci, studenti, uspješne mlade majke i supruge, koje klub doživljavaju kao svoju porodicu.

– Prvi trening odbojkašica održan je u sali Osnovne škole „Sokolac“, a potom su počela takmičenja u Drugoj ligi Republike Srpske. Zbog nedostatka kvalitetne sale, OK „Glasinac“ prvenstvene utakmice do izgradnje Sporske dvorane u Sokocu, igrao je u Rogatici. Kao prvak Druge lige 1998. godine ušao je u Prvu ligu RS, što je bio veliki uspjeh. Već 1999. prvu titulu prvaka RS u Sokolac je donio upravo ovaj odbojkaški klub, odnosno pionirska ekipa Glasinca, naglasio je Obrenović.

Prema njegovim riječima, sokolački Glasinac 2005. godine ušao je u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i tu ostao četiri-pet godina, a potom nastavio takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske.

– Zbog materijalne situacije opredijelili smo se da se klub čvrsto drži Prve lige Republike Srpske i sredine tabele, sa ciljem da bi održali jak odbojkaški centar i da perspektivnim igračicama otvorimo put da odu dalje, što su one i činile, rekao je Obrenović.

On je naveo da je Glasinac ovu polusezonu u Prvoj ligi Republike Srpske završio kao treći na prvenstvenoj tabeli, što u klubu smatraju odličnim rezultatima s obzirom da u prvom timu igraju samo dva seniora, a ostalo su kadeti i juniori.

– Kada se nakon zimske pauze u februaru nastavi seniorska i juniorska liga, očekujemo nastavak dobrih rezultata, iako ne insistiramo samo na rezultatu s obzirom da u senirskoj ekipi nastupaju mlade odbojkašice, pred kojima je uspješna karijera, dodao je Obrenović.

Radmila Marković, trener je mlađih selekcija više od 15 godina i pomoćni trener prvog tima. Ona je rekla da ove sezone u prvom timu igraju uglavnom srednjoškolke uz veliku pomoć tri djevojke koje studiraju, te da iz svake generacije seniorkom timu priključe po dvije-tri djevojčice.

– Kao rukometašica došla sam iz Beograda u Sokolac i od samog početka u ovom klubu sam igrač i trener, čime sam dosta doprinijela uspjehu sokolačkih odbojkašica. Djevojke su vrijedne, ima talenta, volje i rezultati sigurno neće izostati, kategorična je Markovićeva.

Kapiten Odbojkaškog kluba Glasinac Dijana Ašonja je zadovoljna sa osvojena 22 boda i trećim mjestom u jesenjoj sezoni Prve lige Republike Srpske.

– Nadam se da ćemo i od februara nastaviti pobjednički niz, prvenstveno na domaćem terenu na kojem imamo više uspjeha. Nastupamo kao kolektiv, ne izdvajamo se ali posebnu ulogu u podmlađenom prvom timu imaju iskusne odbojkašice Tanja Tošić i Ljiljana Kovačević, od kojih mnogo učimo, istakla je Ašonja.

Odbojkaški klub Glasinac osnovan je u Sokocu 17. decembra 1996. godine, predstavlja odbojkaški centar i veliki je rasadnik talenata koji karijeru nastavljaju u klubovima drugih zemalja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: Hot porn
  2. Povratni ping: unicvv alternative
  3. Povratni ping: 티비위키
Back to top button