KOŠARKA

JOKIĆ DOMINIRAO Fenomenalan meč srpskog košarkaša nedovoljan za slavlje VIDEO

Memfis je u Koloradu sa 122:118 savladao Denver, iako je novi fenomenalan meč imao je Nikola Jokić.

Srpski košarkaš je ponovo imao tripl dabl, postigao je 26 poena, asistirao 12 puta i uhvatio 11 skokova, dok je šut iz igre bio 11/16, a imao je blokadu i dvije ukradene lopte. Podatak koji oduševljava jeste da Jokić sa preko 40 minuta provedenih na parketu nije imao nijednu izgubljenu loptu.

Jokić je ispisao i istoriju kao prvi košarkaš Nagetsa ikada koji je u četiri utakmice zaredom imao tripl dabl. Današnji mu je ujedno i 68. u karijeri te je na sedmom mestu vječne liste sa svega deset manje od legendarnog Vilta Čemberlena.

Na ishod je uticala i odlična odbrana Memfisa, odnosno izolovanje Nikole Jokić do kog nisu često dolazile lopte. Gotovo sve što je kreirao je i pretvorio u poene Srbin koji je izveo samo tri slobodna bacanja.

Mada je na kraju Memfis imao četiri poena prednosti, drame gotovo da nije bilo jer je ta ekipa tokom poslednjeg kvartala uglavnom imala dvocifreni plus.

– Nekad smo dobri, nekad nismo. Mislim da nam treba konzistentnost. Nekada starteri igraju dobro, nekad klupa. Moramo pod hitno da pronađemo ravnotežu. Ako pronađemo zlatnu sredinu i budemo dosledni… To bi nam dosta pomoglo.- rekao je Jokic nakon meča.

Još jednu vrhunsku partiju je imao Dža Morent sa 38 poena (15/26 iz igre) i po šest skokova i asistencija. Dientoni Melton je ubacio 21, a Džeren Džekson junior 20 poena za tim iz Tenesija. Dok je Vil Barton kao najeća podrška Jokiću imao 27 poena, osam skokova i pet asistencija.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: แทงหวย
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button