ATPGRAND SLAMTENIS

VILANDER KRITIKUJE ZVEREVA Novak, Rodžer i Rafa nikada ne pričaju o novcu

Mats Vilander je ovih dana bio poprilično kritički raspoložen prema Aleksanderu Zverevu. Njemački teniser je poražen od Denisa Šapovalova i dok je Boris Beker tvrdio kako ga je iznenadila pasivnost u Sašinoj igri, Vilander je primjetio nešto drugo.

Zverev je u kraćem razgovoru za Eurosport upitan koje su žrtve koje igrači moraju da podnesu, na šta je on podvukao finansijski aspekat.

– Znam da je to žrtva, ali ponekad uživam u tome što radim. Mogu da zaradim veliki novac od ovoga i da živim dobro od toga – rekao je Zverev.

Vilanderu nije bilo jasno zbog čega je insistirao na tome.

– Nisam čuo Rafu Nadala, Rodžera Federera ili Novaka Đokovića da pominju novac, a Zverev je pomenuo to, “da, daleko sam od kuće, bla bla bla, ovo je dobar posao, zaradiću gomilu novca”… Meni je to interesantno. Poeni, turniri, to razumijem. Nadam se da će i Saša shvatiti da on zapravo i ne želi da bude broj jedan, već da je potrebno da u dubini svog srca bude najbolji igrač koji može da bude i da se ne nada da će to doći automatski – kaže Mats.

Šveđanin je dao i primjere.

– Navikli smo da Rodžer, Rafa i Novak postavljaju standarde. Podigli su ljestvicu visoko da onda svi očekujemo da je to ono što svi treba da rade. Teško je. Saša će pronaći put. Biće broj jedan, mislim da će uzeti slem ove godine. Nije imao dobar dan i moramo da shvatimo zašto – zaključio je komentator Eurosporta. (B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: พรมรถ
Back to top button