KOŠARKANBA

PAO JE ŠAMPION Jokićeva lekcija Janisu za peti trijumf u nizu

Košarkaši Denvera preslišalinsu su na gostovanju aktuelnog šampiona Milvoki sa 136:100, uz još jednu sjajnu partiju Nikole Jokića.

Srpski košarkaš i aktuelni MVP najjače lige na svijetu postigao je 18 poena, imao 15 asistencija i 9 skokova za 28 minuta na parketu, a jubilarni 70. tripl-dabl izmakao mu je zato što je posljednju četvrtinu presjedio na klupi. Za ovih 28 minuta poigravao se sa rivalom, a njegove asistencije kao po običaju najbolje je koristitio Aron Gordon koji je meč završio sa 24 poena.

Duel između šampiona i gostiju iz Kolorada neizvjestan je bilo samo u prvoj četvrtini, kada su Baksi vodili u pojedinim trenucima. Nagesti su se ustalili u vođstvu u drugom periodu, da bi od tada konstantno povećavali prednost koja u posljednjih 12 minuta nijednog trenutka nije pala ispod 20 poena razlike.

Janis Adetokumbo je utakmicu završio sa 29 poena i devet skokova, dok je Džru Holidej upisao 14 poena i osam asistencija.

Nagetsima je to bila 28. pobjeda ove sezone, peta u nizu, a osma u posljednjih deset utakmica. sada su na petom mjestu Zapada a skorom 28:21, dok su Baksi na peti na Istoku sa omjerom 31-21.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button