BIHKOŠARKA

Lijepa priča iz Šekovića: Košarkaši digli opštinu na noge

Košarka u Šekovićima nema izrazito dugu tradiciju, ali su zahvaljujući entuzijastima iz KK Olimp utakmice ovog kluba postale pravi praznik i mjesto okupljanja dobrog dijela mještana.

Ova izrazito nerazvijena opština u istočnom dijelu Srpske ima sportske kolektive u skladu sa svojim mogućnostima, ali su u Olimpu odlučili da pokušaju napraviti iskorak. Za sada im odlično ide – prvi su na tabeli Druge lige centar sa skorom 9-1 i ne kriju da je cilj plasman u viši rang. I sve to u debitantskoj sezoni, pošto su tek minulog ljeta poslije dvadesetak godina pauze formirali seniorski tim.

– Ne mogu da kažem da se nismo nadali dobrim rezultatima, ali priznajem da smo i sami sebe iznenadili. Na odličnom smo putu, minulog vikenda smo slavili u Bijeljini i napravili veliki korak ka prvom mjestu pred razigravanje. Nadam se da možemo ući u Prvu ligu, imamo sve uslove, a veliki vjetar u leđa daje nam naša publika – rekao je košarkaš Olimpa Petar Vlačić.

Upravo je atmosfera na domaćim, ali i na gostujućim utakmicama posebna priča.

– Imamo funkcionalnu i dobro opremljenu dvoranu sa 500 sjedećih mjesta u kojoj se­ redovno okupi oko 350 gledalaca. Oborili smo i rekord kada smo podijelili 427 ulaznica što je u odnosu na broj stanovnika opštine stvarno sjajna posjeta. Pored sredstava iz budžeta opštine, glavni sponzor Željko Lazić brine da nam ništa ne nedostaje. Prepoznao je i taj momenat da smo pravi hit, pa za svako gostovanje obezbijedi autobus tako da nas i na utakmicama na strani bodri bar pedesetak navijača – nastavlja Vlačić.

Košarkaški klub Olimp ove godine slavi 20. rođendan, a do sada je kroz njega prošlo više od 400 dječaka i djevojčica. Seniorski tim trenutno broji dvadesetak članova, a još 75 čini mlađe kategorije.

– Trener Zoran Vasilić radi odličan posao i drži nas na okupu. Polovinu prvog tima čine momci iz Šekovića, četvorica su iz Vlasenice, a trojica iz Zvornika. Svi igramo iz ljubavi, volimo takmičenje i posebno smo srećni kada vidimo da svaki naš poen, a posebno pobjeda razgali srca naših navijača. To je nešto na šta smo ponosni – zaključio je Vlačić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 다운
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button