ATLETIKAOSTALI SPORTOVI

Španović: Prioritet odbrana svetske titule i što bliže 7,24

Ivana Španović – Vuleta biće jedna od najvećih zvijezda predstojećeg Svjetskog šampionata u dvorani u Beogradskoj Areni od 18. do 20. marta.

Najbolja srpska atletičarka svih vremena braniće planetarnu krunu u zatvorenom osvojenu prije četiri godine u Birmingemu. Uslove u Arenu sjajno poznaje. Prije pet godina pred domaćom publikom je postala evropska šampionka sjajnim skokom od 7,24 metara. To je ujedno i njen lični i državni rekord.

– U poslednje vreme često razmišljam o tom skoku. Drago mi je što ću imati priliku da se ponovo takmičim na najvišem nivou na domaćem terenu pred sjajnom domaćem publikom. Mislim da sam u dobroj formi i verujem da mogu da dođem do sličnih daljina kao pre pet godina. Prioritet je da odbranim zlato, a drugi da se što više približim toj daljini od 7,24 metara. Da ne obećavam ništa više, videćemo sve na samom takmičenju – izjavila je Španovićeva.

Ivana ističe da je prošle godine na Olimpijskim igrama u Tokiju bila blizu odluke da završi karijeru.

– Da sam osvojila zlato, sigurno bih stavil tačku. To bi bila kruna karijere. Međutim, nisam to uradila i ne želim da stvari ostanu nezavršene. I dalje imam puno motiva, želju da se takmičim.  Imam 31 godinu, nije isto kao kada sam imala 26 ili 27, ali volim atletiku i potpuno sam posvećena ispunjenju svojih ciljeva . u dahu je rekla reprezentativka Srbije.

O konkurenciji u skoku udalj na samom takmičenju kaže.

– Žao mi je što neće biti ovde Nemica Mihambo. Aktuelna je olimpijska, svetska i evropska šampionka na otvorenom. Uvek volim kada je najjača konkurencija jer to uvek izvlači najbolje iz mene. Međutim, tu su Šveđanka Sagnia i Britanka Judžin, koje su u odličnoj formi. Biće sigurno zanimljivo. Suština je da se uvek najviše fokusiram na sebe i svoja ostvarenja. Na to mogu da utičem, ostalo nije do mene – zaključila je Španovićeva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button